Solution X-Fix

Победник во групата 2/3

Особености

UN R44/04

Група

GR. 2/3

Тежина

15 - 36 kg

Возраст

Од приближно 3 до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Solution X-Fix Rumba Red Solution X-Fix Purple Rain Solution X-Fix Blue Moon Solution X-Fix Pure Black Solution X-Fix Grey Rabbit

Solution X-Fix седиште за автомобил

CYBEX Solution X-Fix е прогласен за победник на тестот во група 2/3 според водечката организација на независни потрошувачи за тестирање, Stiftung Warentest (06/2009) и е добитник на бројни награди од најреномираните Европски институции за тестирање.

Безкомпромисна безбедност

Покрај патентираниот наслон за глава кој може да се накоси во 3 позиции и кој спречува главата на детето да паѓа нанапред додека спие, седиштето е опремено и со ISOFIX Connect системот кој дополнително ја зголемува сигурноста и стабилноста. L.S.P. системот ја апсорбира енергијата во случај на страничен удар во рана фаза и ја штити чувствителната област околу главата и рамената на детето. Може да се користи и во автомобили кои немаат ISOFIX.

Патентиран наслон за глава со наклон

Линеарна Странична Заштита (L.S.P. System)

Подесување на висина во 11 позиции

ISOFIX Connect

Победник во тестирањето од страна на Stiftung Warentest во група 2/3 (06/2009) и награден од Which? како „best buy„