Solution X2-Fix

Информации за производот

 • Должина:

  410 мм

  Ширина:

  550 мм

  Висина:

  640 мм

 • Тежина:

  7 кг

 • Одржување:

  Навлаките се перат во машина на 30°

 • Што добивате:

  Седиште за во автомобил, ISOFIX насочувачи

 • Развиено и дизајнирано во Германија

  Развиено и дизајнирано во Германија

 • UN R44/04

   

Компатибилност со автомобилот

Дали ова седиште одговара за во мојот автомобил?

Сите наши производи се тестираат за компатибилност со најновите модели на возила. Доколку Вашето возило го нема на листата, Ве молиме контактирајте ја службата за поддршка на потрошувачи. Препорачуваме да се осигурате за правилната инсталација на седиштето кај Вашиот продавач. Особено треба да проверите дали возилото има ISOFIX конектори и да ја проверите должината на појасот на автомобилот бидејќи може да варира од возило до возило.

Одбери произведувач на автомобили

Модел Година Позиција за инсталирање
Прашајте

FAQ

Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Ние од CYBEX, силно препорачуваме да го замените седиштето после било каква сообраќајка. Многу тенки пукнатини, невидливи за голо око може да се појават на пластиката. Овие пукнатини може да претсавуваат зголемена опсност и ризик.
Дали Групата 2/3 седишта опремени со ISOFIX Connect систем мораат да се осигураат во возилото и со горниот ремен?
Не, бидејќи ECE-R44/04 стандардот го покрива само ISOFIX системот на закотвување за Групата 0-1. Групата 2/3 седишта не потпаѓаат под овој стандард. Системот кој CYBEX го применува во Групата 2/3 е ISOFIX-Connect и служи за дополнително зацврстување на седиштето во возилото. Детето е осигурано со сигурносниот ремен на возилото кој е во 3 точки.
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Ве молиме обратете се кај продавачот од каде сте го купиле Вашето CYBEX седиште. Тие ќе се погрижат за тоа.
Каде да најдам резервни делови?
Можете да нарачате кај дистрибутерот.За да најдете продавница близу вас одете на нашиот website: http://cybex-online.com/de/retailer.html
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?
Во моментов не знаеме. Инжињерите во CYBEX се во тесна соработка со експерти од други водечки брендови и институции кој се од областа на безбедноста на децата со цел да се развијат други производи. Веднаш штом CYBEX одлучи да произведе ново i-Size седиште, нашите планови ќе бидат објавени на website и на социјалните медиуми.

Употребуваме колачиња за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт. Со употреба на нашите услуги, се согласувате на нашата употреба на колачиња. Повеќе инфо