Solution X2-Fix

Наслон за глава со 3 положби

Наслон за глава со 3 положби

Наслонот за глава со 3 положби спречува главата на детето да падне кон напред кога заспива. Патентираниот наслон за глава на CYBEX гарантира оптимална заштита при страничен судар. Оваа револуционерна технологија безбедно го пренасочува балансот на детето кон назад во седиштето. Во случај на страничен судар, главата на детето останува во безбедната зона на седиштето.

L.S.P.System Plus

L.S.P.System Plus

Оптимизираната линеарно странична заштита (L.S.P. System Plus) ја апсорбира енергијата на ударот уште во многу рана фаза. Силата од страничниот удар се апсорбира во линеарни серии на реакција низ употребата на заштитните странични перничиња и со штитниците за рамена и глава. Истовремено, кинетичката енергија на телото предизвикана од ударот се апсорбира во многу рана фаза и главата се насочува во сигурна положба.

ISOFIX connect

ISOFIX connect

ISOFIX Connect системот ја зголемува сигурноста и стабилноста и го олеснува поставувањето на седиштето. Конекторите на седиштето се спојуваат едноставно со ISOFIX сидришните точки од седиштето на автомобилот. Конекторите лесно се вадат а седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

Употребуваме колачиња за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт. Со употреба на нашите услуги, се согласувате на нашата употреба на колачиња. Повеќе инфо