Solution X2-Fix

Бескомпромисна сигурност

Особености

UN R44/04

Група

GR. 2/3

Тежина

15 - 36 kg

Возраст

Од приближно 3 до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Solution X2-Fix Rumba Red Solution X2-Fix Purple Rain Solution X2-Fix Blue Moon Solution X2-Fix Pure Black Solution X2-Fix Grey Rabbit Solution X2-Fix Racing Red Solution X2-Fix Victory Black

Solution X2-Fix седиште за автомобил

Благодарение на бројните иновативни сигурносни особености, седиштето Solution X2-Fix постигна врвни резултати на европските тестирања за сигурност на детето во група 2/3 (06/2011). Поради оптимизираната странична заштита од удар ова седиште постигна одлични резултати. Solution X2-Fix ја доби наградата „Best Buy„, добитник е на награда за квалитет и на највисоки препораки од страна на британската организација на потрошувачи WHICH?

Максимална безбедност и совршена прилагодливост

Најважниот елемент во концептот за безбедност на Solution серијата е CYBEX патентираниот наслон за глава со наклон, кој спречува главата на детето да падне надолу додека спие. Седиштето се истакнува и со страничните штитници кои се слични на airbag, и успешно ја апсорбираат енергијата при страничен удар. ISOFIX Connect системот, дополнително ја зголемува стабилноста и сигурноста на седиштето. Компатибилен е и со автомобили кои не се опремени со ISOFIX.

Патентиран наслон за глава со накосување во 3 позиции

Оптимизирана Линеарна Заштита од Страничен удар (L.S.P.System Plus)

Подесување на висина во 11 позиции

ISOFIX Connect за поголема безбедност и стабилност