Solution X

Наградена безбедност

Особености

UN R44/04

Група

GR. 2/3

Тежина

15 - 36 kg

Возраст

Од приближно 3 до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Solution X Rumba Red Solution X Purple Rain Solution X Blue Moon Solution X Pure Black Solution X Grey Rabbit

Solution X седиште за автомобил

CYBEX Solution X седиштето е победник на тестирањето од страна на водечките независни германски организации на потрошувачи, Stiftung Warentest,ADAC и Autobild.de, и е добитник на бројни награди од страна на повеќето реномирани европски потрошувачки инситуции кои спроведуваат тестирања.

Безкомпромисна безбедност

Единствениот концепт на сигурност кој стои зад Solution X седиштето, оптимално го штити детето од било кој тип на судар. Го поседува CYBEX патентираниот наслон за глава со наклон, кој спречува главата на детето да се наведне напред додека спие, и револуционерниот L.S.P System.

Патентиран наслон за глава со наклон

Линеарна Странична Заштита (L.S.P. System)

Подесување на висината во 11 позиции

Оценка 1.9 според Stiftung Warentest (06/2008)