Solution S-Fix

Patented Reclining Headrest

Patented Reclining Headrest

The reclining headrest prevents the child’s head from tipping forward while sleeping. It ensures that the child’s head remains in the safety zone at all times, which is especially important in the event of a side-impact collision.

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита (L.S.P. system)

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита (L.S.P. system)

Се извлекува кон страната на вратата од возилото. L.S.P. Системот (Linear Side-Impact Protection System) ја зголемува безбедноста при страничен судар. Тој ја намалува силата која настанува при сударот за 25% во однос на истото седиште за во автомобил без извлечен L.S.P.

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Наслон за глава кој се подесува висински во 12 позиции за да му овозможи на детето максимална безбедност и комфор. Solution S-fix го следи растот на Вашето дете од 3 до 12 години. Лесно, со една рака се прилагодува според висината на детето во 12 позиции.

Вентилациски систем

Вентилациски систем

Интегрираниот вентилациски систем обезбедува на детето да му биде пријатно во седиштето дури и во жешките денови. Уште еден асет во удобноста на Solution S-fix е мрежата од вентилациски канали кои се наоѓаат на наслонот за грб и на делот за седење.

ISOFIX connect

ISOFIX connect

ISOFIX Connect системот ја зголемува сигурноста и стабилноста и го олеснува поставувањето на седиштето. Конекторите на седиштето се спојуваат едноставно со ISOFIX сидришните точки од седиштето на автомобилот. Конекторите лесно се вадат а седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

Екстра широко и длабоко седиште

Екстра широко и длабоко седиште

Му обезбедува удобно патување на детето

Наслон за грб со наклон

Наслон за грб со наклон

Одлично се вклопува со седиштето на автобомилот

Школка со моќ за апсорбција на енергијата

Школка со моќ за апсорбција на енергијата

Флексибилната структура на материјалот ја апсорбира силата на ударот

Употребуваме колачиња за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт. Со употреба на нашите услуги, се согласувате на нашата употреба на колачиња. Повеќе инфо