Solution M-Fix

Оптимална заштита за постарите деца

Особености

UN R44/04

Група

GR. 2/3

Тежина

15 - 36 kg

Возраст

Од приближно 3 до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Solution M-Fix Rumba Red Solution M-Fix Purple Rain Solution M-Fix Blue Moon Solution M-Fix Pure Black Solution M-Fix Grey Rabbit

Solution M-Fix седиште за автомобил

Solution M-Fix е победник во тестирањето на група 2/3 во тестот 06/2015, спроведено од Stiftung Warentest од Германија (во конкуренција со седишта од други брендови). Тој е најнов член во успешната Solution серија и се истакнува со низа иновативни сигурносни функции и удобност.

Нова генерација на прилагодлива безбедност

Најважен елемент, во концептот на безбедност на CYBEX Solution серијата, е патентираниот наслон за глава со наклон. Тој спречува главата на детето да се наведно кон напред дури и при спиење. Индивидуално прилагодливиот L.S.P Plus System, заедно со страничните штитници, нудат голема заштита при страничен судар. ISOFIX Connect системот уште повеќе ја зголемува стабилноста и безбедноста на седиштето. Компатибилно е и со автомобили кои немаат ISOFIX.

Патентиран наслон за глава со наклон

Индивидуално прилагодлива Линеарна Странична заштита (L.S.P. System)

Оптимизиран вентилациски систем

Наслон за глава со висинско подесување во 12 позиции

ISOFIX Connect систем за поголема стабилност и сигурност

Во согласност со ECE R-44/04 додаток 7