Sirona S i-Size

360° ротација погодна за Вас - безбедна за Вашето дете

Особености

UN R129/02

i-Size

Висина

45 см - 105 см

Тежина

Макс. 18 кг

Возраст

Од раѓање до приближно 4 години

Compatible with

Sirona S i-Size with SensorSafe Get More Info

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Sirona S i-Size Granite Black Sirona S i-Size Navy Blue Sirona S i-Size Magnolia Pink Sirona S i-Size Soho Grey Sirona S i-Size Deep Black Sirona S i-Size Autumn Gold Sirona S i-Size River Blue Sirona S i-Size Classic Beige Sirona S i-Size Granite Black Sirona S i-Size Navy Blue Sirona S i-Size Magnolia Pink Sirona S i-Size Soho Grey Sirona S i-Size Deep Black Sirona S i-Size Autumn Gold Sirona S i-Size River Blue Sirona S i-Size Classic Beige Sirona S i-Size Victory Black Sirona S i-Size Racing Red

SIRONA S Седиште свртено кон назад

Нема повеќе болки во грбот и непријатност кога му помагате на Вашето дете да седне или стане од седиштето во автомобилот. Иновативниот ротационен механизам нуди комфорно и лесно седнување или станување.

Бидејќи е најбезбеден начин на патување за Вашето бебе, Sirona S i-Size обезбедува удобно возење во положба свртено кон назад за деца до 105 цм, приближно 4 години. Контролата на Насока на Возење , Driving Direction Control (DDC) , спречува седиштето да биде поставено во положба, свртено кон напред сѐ додека детето не е најмалку 16 месеци старо и 76 см долго. Sirona S i-Size исто така нуди и зголемена безбедност на Вашето дете кога се вози свртено кон напред, благодарение на Технологијата за Намалување на Енергијата. Се активира кога силата ќе ја достигне највисоката точка при челен судар: наслонот за глава се спушта надолу, прогресивно ограничувајќи ја изложеноста на вратот на силата од ударот, и се фиксира во таа позиција.

Механизам за ротација од 360°

Свртено кон назад до 105 цм, приближно години

Driving Direction Control (DDC)

ER-Tech - Energy Reduction Technology, Технологија на Редуцирање на Енергијата во положба свртено кон напред (од 16 месеци и 76 цм)

Интегриран L.S.P. System (Линеарна Заштита при Страничен Судар)

Наслон за глава со подесување на висината

Вклучено перниче за новороденчиња

SensorSafe

The sensorsafe SAFETY TECHNOLOGY

PEACE OF MIND FOR YOU, BETTER SAFETY FOR YOUR CHILD.

Once attached to the harness system of your car seat, the SensorSafe 4-in-1 Kit connects to your smartphone and provides essential alerts to help prevent critical situations: when your child unbuckles the clip, if your child is put at risk of vehicular heatstroke because of ambient temperature changes or from being left alone in the car, and if your child has been seated for too long.

Learn More