Sirona Q i-Size

Безбедно возење свртено кон назад од 45 см до 105 см височина на детето

Особености

UN R129/01

i-Size

Висина

45 см - 105 см

Тежина

Макс. 18 кг

Возраст

Од раѓање до приближно 4 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Sirona Q i-Size Stardust Black Sirona Q i-Size Midnight Blue Sirona Q i-Size Autumn Gold Sirona Q i-Size Stardust Black - Plus Sirona Q i-Size Midnight Blue - Plus Sirona Q i-Size Manhattan Grey - Plus

Sirona Q седиште свртено кон назад

Новото седиште на CYBEX, Sirona Q i-Size е во согласност со новите Европски стандарди за седишта за деца ECE R-129. Новата i-Size регулатива, налага децата од 15 месеци и помалку да се возат во седишта свртени обратно од правецот на возење. Ваквиот начин на превезување на децата се смета дека е најсигурен и најбезбеден според многу експерти вклучително и ADAC и Stiftung Warentest.

Безбедно возење свртено кон назад до 18 кг

Кога го користите седиштето на CYBEX, Sirona Q i-Size, детето може безбедно да се превезува во положба свртено кон назад се додека достигне висина од 105 сантиметри. Новиот дизајн им овозможува и на повисоките деца да имаат доволно место. Не зафаќа премногу простор во автомобилот и може да се инсталира и во помали возила.

Безбедно возење свртено кон назад до висина на детето од 105 цм (приближно 4 години)

360° ротација за полесно сместување на детето во седиштето

Инсталација на еден клик со ISOFIX

L.S.P систем (Телескопски систем за Линеарна заштита од страничен судар)

Прилагодлив штит за заштита во положба свртено кон напред

Вклучен додаток за новороденчиња