Sirona M2 i-Size

SensorSafe - A unique smart clip that enhances the safety of your child seated in the car

SensorSafe - A unique smart clip that enhances the safety of your child seated in the car

Peace of mind for you, ultimate safety for your child. CYBEX fuses smart technology and smart design with the introduction of SensorSafe: a unique child monitoring system that ensures the safety and health of your child is always your first priority. Available for several Platinum and Gold i-Size car seats, the SensorSafe clip attached to the harness system, keeping you informed of the safety and health of your seated child at all times. SensorSafe provides essential alerts to help prevent critical situations: when your child unbuckles the clip, when the ambient temperature of your child is too hot or too cold, if your little one is left unattended in the car, and if your child has been seated for too long. All alerts are received via Bluetooth on your smartphone through a user friendly app that also provides guidance on installation, how-to videos, FAQs and more.

Алтернативно - положба во која детето е свртено кон напред

Алтернативно - положба во која детето е свртено кон напред

Sirona M2 i-Size поседува систем на клик кој овозможува лесно менување на позицијата од напред кон назад. Во зависност од вашата потреба, Sirona m2 i-Size, може да се употребува и како седиште свртено кон напред за деца со навршени 16 месеци или висина од 76 цм и повеќе. (до 105 цм)

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита

Интегрираниот штитник за странична заштита (L.S.P.System) се повлекува кон страничната врата, и служи за намалување на силата од страничен судар во многу рана фаза. Било да е свртено седиштето кон напред или кон назад, L.S.P. системот го зголемува нивото на безбедност во случај на страничен удар. Во комбинација со штитниците за рамена и глава, силата од страничниот удар значително се намалува.

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Заштита која расте, се адаптира на Вашето дете. Наслон за глава во 12 висини со интегрирани насочувачи на појас кој го следи растот на Вашето дете.

Школка со моќ за апсорбција на енергијата

Школка со моќ за апсорбција на енергијата

Ја апсорбира силата од ударот и го штити бебето

М-Линија Модуларен Систем

М-Линија Модуларен Систем

Ова лесно детско седиште за автомобил ги исполнува најновите стандарди во безбедноста и го комплетира „фамилија - системот„ заедно со База М и со Sirona M2 i-Size нудејќи една база за две седишта

Инсталација на клик со isofix

Инсталација на клик со isofix

Инсталацијата со еден клик на ISOFIX овозможува лесно поставување и нуди зголемена безбедност. Sirona M2 i-Size се поставува на ISOFIX од автомобилот и не бара дополнително врзување. Седиштето има индикатор кој покажува дали е правилно наместено.

Накосување со помош на една рака

Накосување со помош на една рака

Лесно доаѓате до саканата положба (седиште свртено кон назад: 5 положби; свртено кон напред: 3 положби)

Седиште свртено кон назад

Седиште свртено кон назад

Значително го намалува ризикот од повреди при фронтален судар. Новата Sirona M2 i-Size, ви овозможува детето да го превезувате свртено обратно од правецот на движење. Од раѓање додека не достигне висина од 105 см. (приближно 4 години)

Употребуваме колачиња за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт. Со употреба на нашите услуги, се согласувате на нашата употреба на колачиња. Повеќе инфо