Sirona M2 i-Size

Свртено кон назад додека Вашето дете не достигне 105 цм висина

Особености

UN R129

i-Size

Висина

45 см - 105 см

Тежина

Макс. 19 кг

Возраст

Од раѓање до приближно 4 години

Compatible with

Sirona M2 i-Size with SensorSafe Get More Info

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Sirona M2 i-Size Granite Black Sirona M2 i-Size Navy Blue Sirona M2 i-Size Magnolia Pink Sirona M2 i-Size Soho Grey Sirona M2 i-Size Deep Black Sirona M2 i-Size Autumn Gold Sirona M2 i-Size River Blue Sirona M2 i-Size Classic Beige Sirona M2 i-Size Granite Black Sirona M2 i-Size Navy Blue Sirona M2 i-Size Magnolia Pink Sirona M2 i-Size Soho Grey Sirona M2 i-Size Deep Black Sirona M2 i-Size Autumn Gold Sirona M2 i-Size River Blue Sirona M2 i-Size Classic Beige Sirona M2 i-Size Victory Black Sirona M2 i-Size Racing Red
Sirona M2 i-Size е тестирана со Base M i-Size

Sirona M2 седиште за во автомобил свртено кон назад

CYBEX Sirona M2 i-Size е во согласност со новите Европски барања и регулативи за седишта за автомобил UN R-129. „i-Size регулатива„ се залага, децата под 15 месеци задолжително да патуваат свртени обратно од правецот на движење на возилото, заради поголема безбедност, и по совет на многу експерти, вклучувајќи ги и здруженијата на потрошувачи како Which?, ADAC и организацијата Stiftung Warentest од Германија.

Највисока безбедност и комфор додека детето не достигне висина од 105 см

Во Sirona M2 i-Size, децата се транспортираат свртени кон назад од раѓање додека не достигнат висина од 105 цм (приближно 4 години). Новиот , интелигентен дизајн дозволува и повисоките деца да имаат доволно простор за нозете. Не зафаќа многу место во автомобилот и погодна е за мали возила. Функцијата на спуштање со една рака, дополнително го олеснува ракувањето со седиштето.

Позиција кон назад до висина на детето од 105 цм или приближно 4 години

Алтернатива - свртено кон напред од 16 месеци или 76 цм висина

Интегриран L.P.S System

Спуштање со една рака

Прилагодлива висина на наслонот за глава

Клик систем за менување на позицијата на седење

SensorSafe

The sensorsafe SAFETY TECHNOLOGY

PEACE OF MIND FOR YOU, BETTER SAFETY FOR YOUR CHILD.

Once attached to the harness system of your car seat, the SensorSafe 4-in-1 Kit connects to your smartphone and provides essential alerts to help prevent critical situations: when your child unbuckles the clip, if your child is put at risk of vehicular heatstroke because of ambient temperature changes or from being left alone in the car, and if your child has been seated for too long.

Learn More