Pallas M-Fix

Нова генерација на прилагодлива безбедност на детето

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 1/2/3

Висина

From approx. 76 up to 150 cm

Тежина

9 - 36 кг

Возраст

Од приближно 9 месеци до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Pallas M-Fix Rumba Red Pallas M-Fix Purple Rain Pallas M-Fix Blue Moon Pallas M-Fix Pure Black Pallas M-Fix Grey Rabbit

Pallas M-Fix седиште за во автомобил

2-во-1 седиштето е победник во тестирањето за Група 1/2/3 на тестот 06/2015 кое го спроведе германскиот Stiftung Warentest и е добитник на многу награди од познати Европски тест-агенции. Pallas M-Fix расте со детето и со тоа му овозможува одлична заштита повеќе од 11 години.

Нова генерација на прилагодлива безбедност

Во Група 1, подесувачкиот штитник од удари делува како airbag при судар и штити од повреди на вратот. За деца над 3 години, седиштето лесно може да се направи во Sollution M-Fix. Може да се употребува и во автомобили кои немаат ISOFIX систем.

Подесувачки штитник со една рака (Група 1)

Може да се употребува над 11 години

Индивидуално прилагодлив систем за Линеарна Странична Заштита од удари (L.S.P.System Plus)

Едноставно спуштање на седиштето се една рака (Група 1)

Патентиран наслон за глава со наклон

ISOFIX конекција за екстра стабилност и безбедност

Во склад со новата регулатива ECE R-44/04 додаток 7

360° Приказ