Pallas M

Сигурност без ограничувања

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 1/2/3

Висина

From approx. 76 up to 150 cm

Тежина

9 - 36 кг

Возраст

Од приближно 9 месеци до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Pallas M Rumba Red Pallas M Purple Rain Pallas M Blue Moon Pallas M Pure Black Pallas M Grey Rabbit

Pallas M седиште за во автомобил

Новата генерација на наградуваната Pallas серија нуди оптимизирана сигурност и удобност со животен век од преку 11 години.

Неограничена безбедност

Во Група 1, Pallas M располага со прилагодлив штитник од удари. Во случај на фронтален судар, силата од ударот се распоредува низ целата површина на штитникот, слично како кај воздушното перниче. За Група 2/3, седиштето лесно може да се претвори во Solution M.

Прилагодлив со една рака, штитник од удар (Гр.1)

Може да се употребува преку 11 години

Индивидуално прилагодлива Линеарна Заштита од страничен удар (L.S.P. System Plus)

Функција на спуштање на седиштето со една рака (Гр.1)

Патентиран наслон за глава

Одговара на новата ЕУ регулатива ECE R-44/04 Supplement 7