Pallas-Fix

Две седишта во едно

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 1/2/3

Висина

From approx. 76 up to 150 cm

Тежина

9 - 36 кг

Возраст

Од приближно 9 месеци до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Pallas-Fix Rumba Red Pallas-Fix Purple Rain Pallas-Fix Blue Moon Pallas-Fix Pure Black Pallas-Fix Grey Rabbit

Pallas-Fix седиште за во автомобил

Pallas-Fix постигна одлични резултати на европското потрошувачко сигурносно тестирање спроведено од германското автомобилско здружение ADAC и е наградено со Stiftung Warentest (11/2011)

Практична безбедност

CYBEX Pallas-Fix, две седишта во едно, може да се употребува на 11 години. Во Група 1, седиштето го има револуционерниот штитник од удари кој потсетува на airbag. Силата на ударот се распоредува низ целиот штитник и се редуцира благодарение на апсорбирачкиот материјал. За деца од 3 години, со едноставна конверзија, седиштето станува CYBEX Solution X-Fix, наградувано седиште во Група 2/3. ISOFIX конекцијата ја зголемува безбедноста и стабилноста и во двете групи. Компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX систем.

Подесувачки штитник од удари (чека за патентирање)

Може да се употребува и над 11 години

Систем на Линеарна Странична Заштита од удар (L.S.P. system)

Функција на наклон за удобност

ISOFIX конекција

Оценет како ДОБАР од стана на Stiftung Warentest (11/2011) и добитник на наградата од Which? како „best buy'