Pallas 2-Fix

Безбедност 2 во 1

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 1/2/3

Висина

From approx. 76 up to 150 cm

Тежина

9 - 36 кг

Возраст

Од приближно 9 месеци до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Pallas 2-Fix Rumba Red Pallas 2-Fix Purple Rain Pallas 2-Fix Blue Moon Pallas 2-Fix Pure Black Pallas 2-Fix Grey Rabbit Pallas 2-Fix Racing Red Pallas 2-Fix Victory Black

Pallas 2-Fix седиште за во автомобил

Како 2 во 1 седиште, Pallas 2-Fix може да се употребува повеќе од 11 години. Според Stiftung Wareнtest и ADAC, прогласено е за најдобро седиште во група 1/2/3. WHICH? ја оценуваше безбедноста на седиштето и ја додели највисоката оцена од 5 ѕвезди за странична заштита.

Практично и безбедно седиште

За група 1, подесувачкиот штитник кој потсетува на airbag, ја за зголемува заштитата при фронтален судар и ја го намалува ризикот од повреди кај вратот на детето. За деца над 3 години, на едноставен начин седиштето може да се трансформира во Solution X2-Fix кое е наградено седиште во Група 2/3. Новата странична заштита ја апсорбира силината на ударот и овозможува иновативна странична заштита од удари. ISOFIX системот за конекција, дополнително ја зголемува безбедноста и стабилноста и во двете групи. Седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

Прилагодлив штитник од удари (чека за патентирање)

Може да се употребува повеќе од 11 години

Оптимизирана Линеарна Странична Заштита од удар (L.S.P System Plus)

Функцијата на спуштање на седиштето обезбедува опуштено патување

Се конектира на ISOFIX за поголема безбедност и стабилност