Pallas

2 седишта во 1

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 1/2/3

Висина

From approx. 76 up to 150 cm

Тежина

9 - 36 кг

Возраст

Од приближно 9 месеци до 12 години

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Pallas Rumba Red Pallas Purple Rain Pallas Blue Moon Pallas Pure Black Pallas Grey Rabbit

Pallas седиште за автомобил

Во Група 1 од седишта за автомобил со штитник од удар, CYBEX Pallas е награден за „многу добар„ од германскиот Autobild.de. За децата на возраст од приближно 3 години и повеќе, ова седиште може да се конвертира и во Група 2/3 седишта.

Практична безбедност

2 седишта во едно: CYBEX Pallas може да се употребува и повеќе од 11 години. Во Група 1, детското седиште го има револуционерниот, прилагодлив штитник од удар кој наликува на airbag. Првичната сила од ударот се распоредува низ целиот штитник од удар и се намалува благодарение на апсорбирачките материјали. За деца на возраст од приближно 3 и повеќе години, ова седиште може едноставно да се конвертира во наградуваната Група 2/3 седишта на CYBEX Solution X.

Прилагодлив штитник од удар (чека за патентирање)

Може да се употребува повеќе од 11 години

Линеарна Странична Заштита од удар (L.S.P System)

Со наклон за удобност (Група 1)

Оценка ДОБАР според Stiftung Warentest (11/2011)