Cloud Q

Информации за производот

 • Должина:

  670 мм

  Ширина:

  440 мм

  Висина:

  395 мм

 • Тежина:

  5.7 кг

 • Одржување:

  Навлаките се перат во машина на 30°

 • Што добивате:

  Седиште за новороденчиња, Перниче за новороденчиња

 • Компатибилна База:

  Base Q-Fix, Base Q
 • Развиено и дизајнирано во Германија

  Развиено и дизајнирано во Германија

 • UN R44/04

   

The pictures of products and the measurements on this website are for indication purpose only. Products may vary and we reserve the right to make product changes.

Компатибилност со автомобилот

1. Одбери база

Дали ова седиште одговара за во мојот автомобил?

Before buying the child seat, always check whether it can be properly installed in your vehicle. We recommend a test installation at a qualified retailer.

The recommendations of the vehicle manufacturer regarding the installation of child seats must be followed.

INSTALLATION WITH VEHICLE BELT

The baby seat can be used on all vehicle seats with three-point automatic belt.

INSTALLATION WITH BASE

It is not possible to use the baby seat with ISOFIX base in all vehicles without restrictions. Please check the compatibility of your vehicle.

If your vehicle is not displayed, please contact our customer service team

Дали ова седиште одговара за во мојот автомобил?

Before buying the child seat, always check whether it can be properly installed in your vehicle. We recommend a test installation at a qualified retailer.

The recommendations of the vehicle manufacturer regarding the installation of child seats must be followed.

INSTALLATION WITH VEHICLE BELT

The baby seat can be used on all vehicle seats with three-point automatic belt.

INSTALLATION WITH BASE

It is not possible to use the baby seat with ISOFIX base in all vehicles without restrictions. Please check the compatibility of your vehicle.

If your vehicle is not displayed, please contact our customer service team

2. Одбери произведувач на автомобили

3. Select model and year

If you have any further questions, please contact us

Прашајте

FAQ

Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?

Ние од CYBEX, силно препорачуваме да го замените седиштето после било каква сообраќајка. Многу тенки пукнатини, невидливи за голо око може да се појават на пластиката. Овие пукнатини може да претсавуваат зголемена опсност и ризик.

Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?

Ве молиме обратете се кај продавачот од каде сте го купиле Вашето CYBEX седиште. Тие ќе се погрижат за тоа.

Каде да најдам резервни делови?

Можете да нарачате кај дистрибутерот.За да најдете продавница близу вас одете на нашиот website: http://cybex-online.com/de/retailer.html.

Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?

Во моментов не знаеме. Инжињерите во CYBEX се во тесна соработка со експерти од други водечки брендови и институции кој се од областа на безбедноста на децата со цел да се развијат други производи. Веднаш штом CYBEX одлучи да произведе ново i-Size седиште, нашите планови ќе бидат објавени на website и на социјалните медиуми.

Дали и двата L.S.P. системи треба да се повлечат поради безбедност?

За да се обезбеди најдобра заштита, телескопскиот L.S.P. протектор кој е поблизу до вратата, треба да се истегне што е можно повеќе. Дизајниран е со двe поставувања. Ако во подолгото поставување, L.S.P. системот ја допира вратата од автомобилот, тогаш мора да се употреби првото поставување. Доколку седиштето е поставено во средина, L.S.P. системот не треба да се извлече.

Употребуваме колачиња за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт. Со употреба на нашите услуги, се согласувате на нашата употреба на колачиња. Повеќе инфо