Cloud Q

Редефинирано Луксузно Патување

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 0+

Тежина

0 - 13 кг

Возраст

Од раѓање до приближно 18 месеци

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Cloud Q Stardust Black Cloud Q Midnight Blue Cloud Q Graphite Black Cloud Q Autumn Gold Cloud Q Manhattan Grey - Plus Cloud Q Autumn Gold - Plus Cloud Q Stardust Black - Plus Cloud Q Midnight Blue - Plus Cloud Q Springblossom LIGHT Cloud Q Springblossom DARK Cloud Q Koi Crystallized Cloud Q Hide & Seek "Butterfly" Cloud Q Cherub Pink Cloud Q Cherub Blue

Cloud Q транспортер

Седиштето со ремени Cloud Q е победник во тестирањето на група 0+,спроведено од германскиот Stiftung Warentest, тест 06/2015. При тестирањето, единствено Cloud Q, ја доби оценката „многу добар„ во категоријата безбедност. Премиум седиштето за деца се издвојува со перфектната симбиоза на феноменална заштита и нов вид travel system со огромна безбедност внатре и надвор од автомобилот.

Ергономична лежечка позиција за неприкосновен комфор

Благодарение на лежечката позиција, детското седиште може да се користи како транспортер-корпа надвор од автомобилот. Иновативниот travel system е надополнет со телескопска линеарна странична заштита од удар, лежечка позиција и внатре во автомобил и XXL стре за заштина од сонце со UVP50+. Подесувачката висина на наслонот за глава во 11 позиции, симултано ги продолжува ремените на детското седиште и го менува аголот на седење. Како резултат, седиштето расте со детето.

Ергономична лежечка позиција надвор од автомобил

Мека влошка за предвремено родени или многу мали бебиња која може да се отстрани

Подесувачки наслон за глава во 11 позиции со вградени насочувачи на појас

Телескопска Линеарна Заштита од Страничен удар (L.S.P. System)

Интегрирана XXL стреа за заштита од сонце

Travel system компатибилен со колички од CYBEX, gb и други одбрани брендови

Во согласност со новата UN R44/04 додаток 7 регулатива

Употребуваме колачиња за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт. Со употреба на нашите услуги, се согласувате на нашата употреба на колачиња. Повеќе инфо