Cloud Q

Редефинирано Луксузно Патување

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 0+

Тежина

0 - 13 кг

Возраст

Од раѓање до приближно 18 месеци

Compatible with

Cloud Q with SensorSafe Get More Info

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Cloud Q Stardust Black Cloud Q Midnight Blue Cloud Q Graphite Black Cloud Q Autumn Gold Cloud Q Stardust Black - Plus Cloud Q Midnight Blue - Plus Cloud Q Manhattan Grey - Plus Cloud Q Autumn Gold - Plus Cloud Q Springblossom LIGHT Cloud Q Springblossom DARK Cloud Q Rebellious Cloud Q Koi Crystallized Cloud Q Hide & Seek "Butterfly" Cloud Q Cherub Pink Cloud Q Cherub Blue

Cloud Q транспортер

Седиштето со ремени Cloud Q е победник во тестирањето на група 0+,спроведено од германскиот Stiftung Warentest, тест 06/2015. При тестирањето, единствено Cloud Q, ја доби оценката „многу добар„ во категоријата безбедност. Премиум седиштето за деца се издвојува со перфектната симбиоза на феноменална заштита и нов вид travel system со огромна безбедност внатре и надвор од автомобилот.

Ергономична лежечка позиција за неприкосновен комфор

Благодарение на лежечката позиција, детското седиште може да се користи како транспортер-корпа надвор од автомобилот. Иновативниот travel system е надополнет со телескопска линеарна странична заштита од удар, лежечка позиција и внатре во автомобил и XXL стре за заштина од сонце со UVP50+. Подесувачката висина на наслонот за глава во 11 позиции, симултано ги продолжува ремените на детското седиште и го менува аголот на седење. Како резултат, седиштето расте со детето.

Ергономична лежечка позиција надвор од автомобил

Мека влошка за предвремено родени или многу мали бебиња која може да се отстрани

Подесувачки наслон за глава во 11 позиции со вградени насочувачи на појас

Телескопска Линеарна Заштита од Страничен удар (L.S.P. System)

Интегрирана XXL стреа за заштита од сонце

Travel system компатибилен со колички од CYBEX, gb и други одбрани брендови

Во согласност со новата UN R44/04 додаток 7 регулатива

SensorSafe

The sensorsafe SAFETY TECHNOLOGY

PEACE OF MIND FOR YOU, BETTER SAFETY FOR YOUR CHILD.

Once attached to the harness system of your car seat, the SensorSafe 4-in-1 Kit connects to your smartphone and provides essential alerts to help prevent critical situations: when your child unbuckles the clip, if your child is put at risk of vehicular heatstroke because of ambient temperature changes or from being left alone in the car, and if your child has been seated for too long.

Learn More