Aton Q

Безбедност споена со Дизајн

Особености

UN R44/04

Со ремени, ISOFIX-база

Група

Гр. 0+

Тежина

0 - 13 кг

Возраст

Од раѓање до приближно 18 месеци

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Aton Q Stardust Black Aton Q Midnight Blue Aton Q Graphite Black Aton Q Autumn Gold Aton Q Stardust Black - Plus Aton Q Midnight Blue - Plus Aton Q Manhattan Grey - Plus Aton Q Autumn Gold - Plus Aton Q Wings

Aton Q транспортер

Aton Q ја продолжува успешната приказна на наградените седишта во Гр. 0+ од Aton семејството, и се стекнува со оцена 1.6 (good), на тестирањето од страна на германската потрошувачка организација, Stiftung Warentest (Тест 06/2014). ADAC исто така го квалифицира со „good“. Од ÖAMTC, ја добива оценката "good", историски најдобрата оцена што досега ја дале, за неговата одлична заштита од страничен удар кога е инсталиран со ISOFIX база. Во категориите на безбедност и опасни субстанции ја добива оценката “very good”.

Одлична безбедност за новороденчиња и бебиња

Интеракцијата помеѓу Телескопската Линеарната Заштита од Страничен удар (Linear Side-impact Protection, L.S.P. System) и наслонот за глава со подесување на висината заедно со вградени насочувачи на појас, придонесува кон највисоко ниво на безбедност и удобност. Дополнително, новата функција со која се овозможува малото бебе или предвреме роденото, да бидат во скоро лежечка позиција, придонесува на се намали ризикот од потешкотии со дишењето. Склопливата XXL стреа за сонце со UVP50+, перфектно штити од сончевото зрачење и силен ветер.

Телескопска Линеарна Заштита од Страничен удар (L.S.P. System)

Мека влошка која може да се отстрани

Наслон за глава со подесување на висина и вградени насочувачи на појас

Интегрирана склоплива XXL стреа за заштита од сонце

Можност за Travel System, компатибилен со количките на CYBEX, gb и други, одбрани брендови