Aton M i-Size

Модуларност споена со Највисоките Стандарди за Безбедност

Особености

UN R129

i-Size

Висина

45 cm - 87 cm

Тежина

Max. 13 kg

Возраст

From birth up to approx. 24 months

Compatible with

Aton M i-Size with SensorSafe Get More Info

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Aton M i-Size Granite Black Aton M i-Size Navy Blue Aton M i-Size Magnolia Pink Aton M i-Size Soho Grey Aton M i-Size Deep Black Aton M i-Size Autumn Gold Aton M i-Size River Blue Aton M i-Size Classic Beige Aton M i-Size Granite Black Aton M i-Size Navy Blue Aton M i-Size Magnolia Pink Aton M i-Size Soho Grey Aton M i-Size Deep Black Aton M i-Size Autumn Gold Aton M i-Size River Blue Aton M i-Size Classic Beige Aton M i-Size Values for Life - Respect Aton M i-Size Values for Life - Love Aton M i-Size Values for Life - Trust Aton M i-Size Values for Life - Strength Aton M i-Size Victory Black Aton M i-Size Racing Red

Аton M i-Size транспортер

Аton M i-Size е создаден според најновите технологии за безбедност. Кога е инсталиран на база М (се купува посебно), транспортерот е во согласност со новите i-Size регулативи. i-Size (ECE R-129) е нов EУ стандард за безбедност на деца, според кој, децата до 15 месечна возраст мора да се возат свртени кон назад. Аton M i-Size е погоден за новороденчиња и бебиња со висина од 45-87 цм (макс. 13 кг)

Модуларна иновација во спој со највисоките стандарди за безбедност

Аton M i-Size има додаток за предвремено родени бебиња и мали новороденчиња, кој им овозможува лежечка положба. Овој додаток, заедно со L.S.P. системот и школката со моќ на абсорпција на енергијата, го штитат бебето. Наслонот за глава кој се подесува висински, ватираните ремени и големата стреа обезбедуваат удобно возење.

М-Line Модуларен систем

подесувачки наслон за глава во 11 позиции и интегрирани насочувачи на појас

Интегриран L.S.P. систем

Додаток за предвремено родени бебиња

Систем за патување

Инсталиран со база, соодветсвува на новите UN R129 регулативи за седишта за автомобил

SensorSafe

The sensorsafe SAFETY TECHNOLOGY

PEACE OF MIND FOR YOU, BETTER SAFETY FOR YOUR CHILD.

Once attached to the harness system of your car seat, the SensorSafe 4-in-1 Kit connects to your smartphone and provides essential alerts to help prevent critical situations: when your child unbuckles the clip, if your child is put at risk of vehicular heatstroke because of ambient temperature changes or from being left alone in the car, and if your child has been seated for too long.

Learn More