Aton 5

Петта генерација од успешниот детски транспортер

Особености

UN R44/04

Група

Гр. 0+

Тежина

0 - 13 кг

Возраст

Од раѓање до приближно 18 месеци

Компатибилност со автомобилот

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Откријте овде
Aton 5 Granite Black Aton 5 Navy Blue Aton 5 Magnolia Pink Aton 5 Soho Grey Aton 5 Deep Black Aton 5 Autumn Gold Aton 5 River Blue Aton 5 Classic Beige

Aton 5 транспортер

Следејќи ги стапките на неговите претходници, како на пример наградениот Aton 2 во групата 0+ на тестот за детски седишта организиран од Stiftung Warentest 06/2012, Aton 5 го продолжува успехот на Aton серијата.

Удобен и безбеден придружник во патувањата

Уникатните безбедносни карактеристики, на пр. подесување на висината на наслонот за глава со вградени насочувачи на појас кои ја подобруваат сигурноста на школката на седиштето при судар како и докажаниот L.S.P. систем, удобноста, XXL стреата за сонце претставуваат одличен асет на транспортерот за предвремено родени деца или пак за многу мали новороденчиња. Новите функции го подобруваат аголот на седење со што се обезбедува малите бебиња да се во легната позиција со главата, вратот и градите во една линија. На тој начин, главата неможе да се наведе надолу со што се намалува ризикот од задушување. Седиштето за во автомобил може да се употребува прицврстено со појасот од возилото или пак на нашата база за лесна инсталација.

Дополнително мека влошка за легната позиција која може да се извади

Наслон за глава со висинско подесување во 8 позиции и вградени насочувачи на појас

Линеарна Заштита од Страничен удар (L.S.P. Систем)

Интегрирана XXL стреа со UVP50+ која може да се вади