Menu

»Da li je ovo pravo auto sedište za moj automobil?«

Sirona

Grupa 0+/I, 0 - 18 kg, od rođenja do otprilike 4 godine


CYBEX SIRONA

Sigurnost u smeru suprotnom od smera vožnje od rođenja do 18kg

Vožnja u smeru suprotnom od smera vožnje smanjuje rizik od povreda glave u frontalnom sudaru za više od 80% u poređenju sa konvencionalnim sedištima postavljenim u smeru vožnje koja imaju sigurnosni pojas, obzirom na to da se sila udara ravnomerno raspoređuje na veliku površinu.*

 • Bezbedno korišćenje u smeru suprotnom od smera vožnje do 4 godine
 • Mogućnost rotiranja od 360° sa lakim postavljanjem deteta
 • Korišćenje u smeru vožnje sa podesivim bezbednosnim jastukom (9-18kg)
 • Montiranje jednim klikom uz pomoć ISOFIX-a
 • Teleskopski sitem zaštite od bočnih udara (L.S.P.)

Zbog toga vodeće potrošačke organizacije preporučuju da se dete vozi u smeru suprotnom od smera vožnje čak i kada premaši grupu 0+. Zbog odličnih sigurnosnih performansi sa karakteristikama zaštitnog oklopa i pametne funkcionalnosti Sirona je osvojila nagradu "pobednik testa" grupe 0+/1 u testiranju auto sedišta koje je sprovelo nemačko udruženje Stiftung Warentest (6/2012). * Prema istraživanju sprovedenom od strane VTI - Švedskog instituta za transport (Rapport 489A, 2003)

Položaj za lako stavljanje i vađenje deteta iz sedišta - Rotacija za 360°

Položaj za lako stavljanje i vađenje deteta iz sedišta

Rotacija za 360°

Sistem rotacije za 360° čini život lakšim i manje opterećujućim za leđa roditelja.

Mehanizam rotacije olakšava promenu položaja sedišta između položaja okrenutog u smeru vožnje i suprotnog položaja, a da ne morate da vadite sedište iz automobila. Stavljanje i vađenje deteta iz sedišta je takođe olakšano zbog toga što se sedište lako može okrenuti na stranu ka vratima uz pomoć jednog klika.

Montiranje jednim klikom uz pomoć isofix-a - za oba položaja - u smeru vožnje i u suprotnom smeru

Montiranje jednim klikom uz pomoć isofix-a

za oba položaja - u smeru vožnje i u suprotnom smeru

Montiranje jednim klikom uz pomoć isofix-a u oba položaja - u smeru vožnje i u suprotnom smeru, omogućava jednostavno montiranje i garantuje povećanu bezbednost.

Sirona je sigurno montirana korišćenjem isofix sistema i ne zahteva nikakvo dodatno vezivanje. Podupirač sa prednje strane potpomaže apsorbovanje sile udara u slučaju frontalnog sudara i osigurava dodatnu stabilnost. Ova tehnologija smanjuje mogućnost pogrešnog montiranja i optimizuje zaštitno dejstvo.

Tehnologila od sedišta do šasije - direktna veza između automobila i auto sedišta

Tehnologila od sedišta do šasije

direktna veza između automobila i auto sedišta

Inovativna tehnologija od sedišta do šasije stvara direktnu vezu između auto sedišta i šasije.

U slućaju nesreće, sila udara se prenosi direktno na šasiju, što simultano aktivira bezbednosne karakteristike automobila i auto sedišta i tako inicira proces prenošenja sile u najranijoj fazi nesreće. Patentiranje u toku.

Teleskopski sistem zaštite od bočnih udara - Sistem zaštite od bočnih udara

Teleskopski sistem zaštite od bočnih udara

Sistem zaštite od bočnih udara

Teleskopski sistem zaštite od bočnih udara apsorbuje silu u slučaju bočnog udara u veoma ranoj fazi (patentiranje u toku).

Bilo da je sedište okrenuto u smeru vožnje ili u suprotnom smeru, sitem zaštite od bočnih udara povećava nivo bezbednosti u slučaju bočnog sudara. Sistem zaštite od bočnih udara se može individualno prilagoditi položaju sedišta i tipu vozila i apsorbuje silu prilikom bočnog sudara u kombinaciji sa štitnicima glave i ramena (patentiranje u toku).

Alternativno - vožnja u smeru vožnje - za decu od 9 do 18 kg

Alternativno - vožnja u smeru vožnje

za decu od 9 do 18 kg

U zavisnosti od uzrasta i rasta starija deca mogu imati nedovoljno prostora za noge kada sede unazad.

U ovom slučaju, Cybex Sirona sedište se može koristiti i u smeru vožnje sa sigurnosnim jastukom od 9 do 18 kg (od oko 9 meseci do 4 godine).

Podesivi sigurnosni jastuk sa tehnologijom aktivnog odziva - Bezbednost bez ograničenja

Podesivi sigurnosni jastuk sa tehnologijom aktivnog odziva

Bezbednost bez ograničenja

Podesivi sigurnosni jastuk sa tehnologijom aktivnog odziva smanjuje rizik od ozbiljnih povreda vrata, pritom ne ograničavajući pokrete deteta (patentiranje u toku). Zahvaljujući novom integrisanom sistemu vezivanja, nema potrebe za dodatnim vezivanjem jastuka.

U položaju okrenutom u smeru vožnje, dete je zaštićeno sigurnosnim jastukom koji funkcioniše kao vazdušni jastuk i apsorbuje eneriju udara preko cele svoje površine. U poređenju sa kovencionalnim pojasom u 5 tačaka vezivanja, istezanje vrata je značajno smanjeno. Dodatno, u slučaju nesreće, nova tehnologija aktivnog odziva jastuka osigurava da je dete intuitivno obezbeđeno unutar bezbednosne zone sedišta (patentiranje u toku). Zahvaljujući novom integrisanom sistemu vezivanja, takođe je nepotrebno vezati sigurnosni jastuk pojasom automobila (patentiranje u toku).

Boje i materijali - Bezbednost, dizajn i funkcionalnost

Boje i materijali

Bezbednost, dizajn i funkcionalnost

Prateći CYBEX tradiciju čiji proizvodi imaju moderne boje, auto sedišta PLATINUM dolaze sa velikim brojem boja sa dve varijante materijala.

Komfort verzija: meka i udobna verzija PLATINUM dolazi u 10 kombinacija boja. Plus verzija: Plus verzija dobija svoje karakteristike izgleda kroz ekskluzivni, veoma izdržljiv materijal sa efektom kepra i teksas materijala. Ova dečija auto-sedišta su dostupna u 7 različitih boja.

tested by real parents

Carola J.: „Puno sigurnosti i udobnosti. Idealno pristaje u malim automobilima i dete oseća udobnost tokom dužih putovanja.“

Magdalena W.: „Vrhunsko dečije suto-sedište podesivo u mseru suprotnom od smera kretanja, pruža visok nivo sigurnosti i udobnosti zahvaljujući funkciji rotacije. Takođe i izgled je fantastičan.“

Karakteristike

 • Naslon za glavu podesiv po visini (10 položaja)

  Naslon za glavu podesiv po visini (10 položaja)

 • Podešavanje nagiba naslona jednom rukom (7 položaja)

  Podešavanje nagiba naslona jednom rukom (7 položaja)

 • Podešavanje nagiba naslona jednom rukom (5 položaja)

  Podešavanje nagiba naslona jednom rukom (5 položaja)

Engineered in Germany

Dužina / Širina / Visina: 680, 440, 635 mm
Težina: 15 kg
UN R44/04, Grupa 0+/I
Osmišljeno i dizajnirano u Nemačkoj

Automobil / Model lista

Da li je ovo pravo auto sedište za moj automobil?

Instalacija naših proizvoda testirana je na najnovijim modelima vozila. Ipak uvek preporučujemo test instaliranje kod kvalifikovanog proizvođača kako bismo potvrdili individualnu kompatibilnost. Naročito može da varira dužina pojaseva ili ISOFIX konektora.

Vaš Cybex proizvod

Sirona

Proizvođač automobila

Model Godina Položaj montiranja
1234567

Servis

Preuzimanja: Uputstva