Callisto

Од раѓање до 17 кг


Callisto Количка

Совршенство во мобилноста

Мултифункционалната CYBEX Callisto количка е совршен спој на дизајн, функционалност и комфор.

 • Средишен сигурносен систем на врзување (чека за патентирање)
 • Travel system со CYBEX седиште за автомобил
 • XXL стреа со UVP 50+ заштита
 • 5 позиции на наслонот во еден потег
 • Амортизација на сите тркала
 • Рачката се прилагодува по висина

Амортизацијата на сите тркала и големата рачка ја прават оваа лесна количка многу подвижна. XXL стреата нуди оптимална заштита од дожд, ветер и сонце. Заедно со некое од нашите наградувани седишта за автомобил, Callisto може да се претвори во практичен travel system.

travel system - во комбинација со CYBEX седиштата за автомобил

travel system

во комбинација со CYBEX седиштата за автомобил

Со помош на адаптер, количката станува практичен систем за патување.

Во комбинација со наградуваната група 0+ на CYBEX седиштата за автомобил, количката се претвора во практичен и сигурен систем за патување.

рачка која се подесува во висина - прилагодена на висината на родителите

рачка која се подесува во висина

прилагодена на висината на родителите

Рачката на количката може да се подесува во висина и индивидуално да се прилагоди

Благодарејќи на рачката која индивинуално се прилагодува, CYBEX количките се лесни за управување - без разлика на висината на родителот.

Подесување на средишниот сигурносен појас со едно повлекување - подесување со една рака

Подесување на средишниот сигурносен појас со едно повлекување

подесување со една рака

Средишниот сигурносен појас кој се подесува со една рака, оптимално е прилагоден на детето.

Сигурносниот појас се ослободува со едноставно притискање на копчето.

XXL стреа за заштита од сонце - Силна заштита од сонце

XXL стреа за заштита од сонце

Силна заштита од сонце

Екстра големата стреа може да се продолжува и индивидуално да се прилагодува.

Стреата за заштита од сонце се прилагодува на растот на детето, овозможува надпросечна заштита од сонце во склад со строгите стандарди за УВ заштита на Австралија.

tested by real parents

Daniela W.: „Воодушевени сме, и сигурно отсега стануваме фанови на CYBEX! Брилијантно е изработена, изгледа прекрасно, и ги има сите квалитети што една добра количка треба да ги има. Дури и повеќе поради додатоците. XXL стреата е апсолутен погодок и е неверојатно убава. Нашата ќерка ја обожува и може удобно да спие во неа. Одлична количка и практичен моден додаток!“

Vanessa F.: „Ја препорачувам CYBEX Callisto. На детето му е многу удобно, отворена е а сепак многу сигурна и подвижна.“

Janine D.: „Функционална со прекрасен дизајн. Лесна, прилагодлива, лесно се управува со една рака благодарение на големата рачка.“

карактеристики

 • Накосување со помош на една рака - 5 позиции на спуштање

  Накосување со помош на една рака:
  5 позиции на спуштање

 • лесна алуминиумска рамка - 5 позиции на спуштање

  лесна алуминиумска рамка

 • Ротирачка суспнзија - патент во процедура

  Ротирачка суспнзија:
  патент во процедура

 • UVP50+ - патент во процедура

  UVP50+

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 1015, 320, 300 должина во мм
тежина: 8 кг
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија
Од раѓање до 17 кг

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Како работи системот на врзување со една рака и кои се предностите во споредба со конвенционалните системи?
Како работи летната функција?
На што треба да внимавам кога ја користам корпата за шопинг?
Како функционира подесувањето на висината на рачката?
Може ли количките да се употребуваат за новороденчиња?
Што значи автоматско заклучување на тркалата ?
Дали дотрајаните тркала можат да се заменат?