Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Solution X-fix

Група 2/3, 15 - 36 kg, од приближно 3 до 12 години


Solution X-fix седиште за автомобил

Победник во групата 2/3

CYBEX Solution X-fix е прогласен за победник на тестот во група 2/3 според водечката организација на независни потрошувачи за тестирање, Stiftung Warentest (06/2009) и е добитник на бројни награди од најреномираните Европски институции за тестирање.

 • Патентиран наслон за глава со наклон
 • Линеарна Странична Заштита (L.S.P. System)
 • Подесување на висина во 11 позиции
 • ISOFIX Connect
 • Победник во тестирањето од страна на Stiftung Warentest во група 2/3 (06/2009) и награден од Which? како „best buy„

Покрај патентираниот наслон за глава кој може да се накоси во 3 позиции и кој спречува главата на детето да паѓа нанапред додека спие, седиштето е опремено и со ISOFIX Connect системот кој дополнително ја зголемува сигурноста и стабилноста. L.S.P. системот ја апсорбира енергијата во случај на страничен удар во рана фаза и ја штити чувствителната област околу главата и рамената на детето. Може да се користи и во автомобили кои немаат ISOFIX.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

патентиран

Наслонот за глава со накосување во 3 положби, спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

CYBEX патентираниот наслон за глава гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија овозможува главата на детето да не падне нанапред додека спие. Во случај на страничен судар, главата останува во рамките на седиштето и со тоа детето е оптимално заштитено. За поголема удобност и мирно патување.

видео
L.S.P. System - Линеарно странична заштита од удар

L.S.P. System

Линеарно странична заштита од удар

Линеарно страничната заштита од удар (L.S.P.System) овозможува дополнителна заштита при страничен судар.

Линеарно страничната заштита од удар систематски ја апсорбира силата на удар при страничен судар во линеарни серија реакции со помош на штитниците за глава и рамена. Истовремено, кинетичката енергија на телото настаната при сударот се апсорбира во рана фаза и главата се поместува во сигурна положба.

ISOFIX connect - Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX connect

Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX Connect системот ја зголемува сигурноста и стабилноста и го олеснува поставувањето на седиштето.

Конекторите на седиштето се спојуваат едноставно со ISOFIX сидришните точки од седиштето на автомобилот. Конекторите лесно се вадат а седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

tested by real parents

Ali B.: „Многу лесно детско седиште со интуитивна функционалност. Наслонот за глава функционира совршено.“

карактеристики

 • Подесување на висина во 11 позиции - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

  Подесување на висина во 11 позиции:
  Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

 • Наслон за грб со наклон - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

  Наслон за грб со наклон

 • Удобно перниче на седиштето - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

  Удобно перниче на седиштето

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 410 / 450 / 640 должина во мм
тежина: 7 кг
UN R44/04, Група 2/3
Развиено и дизајнирано во Германија
Се пере во машина на 30°

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Solution X-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?