Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Solution X2-fix

Група 2/3, 15 - 36 kg, од приближно 3 до 12 години


Solution X2-fix седиште за автомобил

Бескомпромисна сигурност

Благодарение на бројните иновативни сигурносни особености, седиштето Solution X2-fix постигна врвни резултати на европските тестирања за сигурност на детето во група 2/3 (06/2011). Поради оптимизираната странична заштита од удар ова седиште постигна одлични резултати. Solution X2-fix ја доби наградата „Best Buy„, добитник е на награда за квалитет и на највисоки препораки од страна на британската организација на потрошувачи WHICH?

 • Патентиран наслон за глава со накосување во 3 позиции
 • Оптимизирана Линеарна Заштита од Страничен удар (L.S.P.System Plus)
 • Подесување на висина во 11 позиции
 • ISOFIX Connect за поголема безбедност и стабилност

Најважниот елемент во концептот за безбедност на Solution серијата е CYBEX патентираниот наслон за глава со наклон, кој спречува главата на детето да падне надолу додека спие. Седиштето се истакнува и со страничните штитници кои се слични на airbag, и успешно ја апсорбираат енергијата при страничен удар. ISOFIX Connect системот, дополнително ја зголемува стабилноста и сигурноста на седиштето. Компатибилен е и со автомобили кои не се опремени со ISOFIX.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

патентиран

Наслонот за глава со накосување во 3 положби, спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

CYBEX патентираниот наслон за глава гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија овозможува главата на детето да не падне нанапред додека спие. Во случај на страничен судар, главата останува во рамките на седиштето и со тоа детето е оптимално заштитено. За поголема удобност и мирно патување.

видео
L.S.P.System Plus - Оптимизирана линеарно странична заштита од удар

L.S.P.System Plus

Оптимизирана линеарно странична заштита од удар

Оптимизираната линеарно странична заштита (L.S.P. System Plus) ја апсорбира енергијата на ударот уште во многу рана фаза.

Силата од страничниот удар се апсорбира во линеарни серии на реакција низ употребата на заштитните странични перничиња и со штитниците за рамена и глава. Истовремено, кинетичката енергија на телото предизвикана од ударот се апсорбира во многу рана фаза и главата се насочува во сигурна положба.

ISOFIX connect - Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX connect

Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX Connect системот ја зголемува сигурноста и стабилноста и го олеснува поставувањето на седиштето.

Конекторите на седиштето се спојуваат едноставно со ISOFIX сидришните точки од седиштето на автомобилот. Конекторите лесно се вадат а седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

tested by real parents

Silke B.: „Седиште за постари деца со кое лесно се ракува.“

карактеристики

 • Подесување на висина во 11 позиции - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

  Подесување на висина во 11 позиции:
  Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

 • Наслон за грб со наклон - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

  Наслон за грб со наклон

 • Удобно перниче на седиштето - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

  Удобно перниче на седиштето

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 410 / 550 / 640 должина во мм
тежина: 7 кг
UN R44/04, Група 2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Solution X2-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Дали Групата 2/3 седишта опремени со ISOFIX Connect систем мораат да се осигураат во возилото и со горниот ремен?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?