Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Solution X

Група 2/3, 15 - 36 kg, од приближно 3 до 12 години


Solution X седиште за автомобил

Наградена безбедност

CYBEX Solution X седиштето е победник на тестирањето од страна на водечките независни германски организации на потрошувачи, Stiftung Warentest,ADAC и Autobild.de, и е добитник на бројни награди од страна на повеќето реномирани европски потрошувачки инситуции кои спроведуваат тестирања.

 • Патентиран наслон за глава со наклон
 • Линеарна Странична Заштита (L.S.P. System)
 • Подесување на висината во 11 позиции
 • Оценка 1.9 според Stiftung Warentest (06/2008)

Единствениот концепт на сигурност кој стои зад Solution X седиштето, оптимално го штити детето од било кој тип на судар. Го поседува CYBEX патентираниот наслон за глава со наклон, кој спречува главата на детето да се наведне напред додека спие, и револуционерниот L.S.P System.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

патентиран

Наслонот за глава со накосување во 3 положби, спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

CYBEX патентираниот наслон за глава гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија овозможува главата на детето да не падне нанапред додека спие. Во случај на страничен судар, главата останува во рамките на седиштето и со тоа детето е оптимално заштитено. За поголема удобност и мирно патување.

видео
L.S.P. System - Линеарно странична заштита од удар

L.S.P. System

Линеарно странична заштита од удар

Линеарно страничната заштита од удар (L.S.P.System) овозможува дополнителна заштита при страничен судар.

Линеарно страничната заштита од удар систематски ја апсорбира силата на удар при страничен судар во линеарни серија реакции со помош на штитниците за глава и рамена. Истовремено, кинетичката енергија на телото настаната при сударот се апсорбира во рана фаза и главата се поместува во сигурна положба.

Подесување на висина во 11 позиции - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

Подесување на висина во 11 позиции

Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

Подесување на висината во 11 позиции за максимална безбедност.

Подесувањето на висината во 11 позиции дозволува седиштето да расте со детето и долго да се користи.

tested by real parents

Kathrin R.: „Го препорачувам седиштето Solution X,кај кое покрај фантастичниот дизајн, безбедноста топ приоритет.“

карактеристики

 • Наслон за грб со наклон

  Наслон за грб со наклон

 • Удобно перниче на седиштето

  Удобно перниче на седиштето

 • Мала тежина

  Мала тежина

додатоци

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 410 / 450 / 640 должина во мм
тежина: 5,7 кг
UN R44/04, Група 2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Ова седиште е одобрено за универзална употреба и може да се употребува во сите автомобили со стандарден појас во 3 точки. Сепак Ви препорачуваме проба и во Вашето возило кај овластениот продавач бидејќи должината на ремените може да варира дури и кај возила од ист модел.

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Може ли да ставам ISOFIX Connect систем на седиште од автомобил кој нема ISOFIX конектори?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?