Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Solution S-fix

Група 2/3, 15 - 36 kg, од приближно 3 до 12 години


Solution S-fix седиште за во автомобил

Се адаптира на потребите на Вашето дете

Направено според потребите на децата: Solution S-fix расте со Вашето дете од 3 до 12 години. Најновиот член на успешната Solution серија се истакнува според безбедносните и функциите на удобност.

 • Патентиран наслон за глава со наклон
 • Интегриран L.S.P Систем
 • Оптимизиран вентилационен систем
 • Наслон за глава со 12 позиции
 • Isofix Connect за поголема безбедност и стабилност

Наслонот за глава со наклон спречува главата на Вашето дете да се наведне нанапред додека тоа заспива и ја држи во безбедната зона постојано. Ова е особено важно во случај на страничен судар каде најголема улога во безбедноста играат L.S.P системот и наслонот за глава. Наслонот за глава се подесува висински во 12 положби и со тоа му нуди на детето максимален комфор.

Solution S Fix Видео Туторијал

Наслон за глава со накосување во 3 положби - Патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

Патентиран

Помага главата на детето да не се навалува кон напред додека заспива.

Оптимизираниот наслон за глава спречува главата на детето да се навали кон напред додека детето спие и ја држи во безбедна зона. Ова е многу важно за заштита при страничен судар.

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита (L.S.P. system) - L.S.P. System

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита (L.S.P. system)

L.S.P. System

Се извлекува кон страната на вратата од возилото.

L.S.P. Системот (Linear Side-Impact Protection System) ја зголемува безбедноста при страничен судар. Тој ја намалува силата која настанува при сударот за 25% во однос на истото седиште за во автомобил без извлечен L.S.P.

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции - Удобна заштита која расте со детето

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Удобна заштита која расте со детето

Наслон за глава кој се подесува висински во 12 позиции за да му овозможи на детето максимална безбедност и комфор.

Solution S-fix го следи растот на Вашето дете од 3 до 12 години. Лесно, со една рака се прилагодува според висината на детето во 12 позиции.

Вентилациски систем - Одржува пријатна температура на телото

Вентилациски систем

Одржува пријатна температура на телото

Интегрираниот вентилациски систем обезбедува на детето да му биде пријатно во седиштето дури и во жешките денови.

Уште еден асет во удобноста на Solution S-fix е мрежата од вентилациски канали кои се наоѓаат на наслонот за грб и на делот за седење.

ISOFIX connect - Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX connect

Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX Connect системот ја зголемува сигурноста и стабилноста и го олеснува поставувањето на седиштето.

Конекторите на седиштето се спојуваат едноставно со ISOFIX сидришните точки од седиштето на автомобилот. Конекторите лесно се вадат а седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

карактеристики

 • Екстра широко и длабоко седиште - Му обезбедува удобно патување на детето

  Екстра широко и длабоко седиште:
  Му обезбедува удобно патување на детето

 • Наслон за грб со наклон - Одлично се вклопува со седиштето на автобомилот

  Наслон за грб со наклон:
  Одлично се вклопува со седиштето на автобомилот

 • Школка со моќ за апсорбција на енергијата - Флексибилната структура на материјалот ја апсорбира силата на ударот

  Школка со моќ за апсорбција на енергијата:
  Флексибилната структура на материјалот ја апсорбира силата на ударот

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 405 / 500 / 610 должина во мм
тежина: 6,2 кг
UN R44/04, Група 2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Solution S-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?