Menu

Rated "very good" by Autobild.

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Solution M-fix

Група 2/3, 15 - 36 kg, од приближно 3 до 12 години


Solution M-fix седиште за автомобил

Оптимална заштита за постарите деца

Solution M-fix е победник во тестирањето на група 2/3 во тестот 06/2015, спроведено од Stiftung Warentest од Германија (во конкуренција со седишта од други брендови). Тој е најнов член во успешната Solution серија и се истакнува со низа иновативни сигурносни функции и удобност.

 • Патентиран наслон за глава со наклон
 • Индивидуално прилагодлива Линеарна Странична заштита (L.S.P. System)
 • Оптимизиран вентилациски систем
 • Наслон за глава со висинско подесување во 12 позиции
 • ISOFIX Connect систем за поголема стабилност и сигурност
 • Во согласност со ECE R-44/04 додаток 7

Најважен елемент, во концептот на безбедност на CYBEX Solution серијата, е патентираниот наслон за глава со наклон. Тој спречува главата на детето да се наведно кон напред дури и при спиење. Индивидуално прилагодливиот L.S.P Plus System, заедно со страничните штитници, нудат голема заштита при страничен судар. ISOFIX Connect системот уште повеќе ја зголемува стабилноста и безбедноста на седиштето. Компатибилно е и со автомобили кои немаат ISOFIX.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - Патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

Патентиран

Наслонот за глава со наклон спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

Патентираниот наслон за глава од CYBEX гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија, со сигурност ја поместува точката на рамнотежа на детската глава кон назад, спречувајќи да падне напред додека детето цврсто спие. Во случај на страничен судар, главата на детето останува во сигурната зона на седиштето со што е обезбедена оптимална заштита. Нашиот патентиран наслон за глава се прилагодува во 3 положби и овозможува удобен и мирен сон.

видео
Линеарна странична заштита која може индивидуално да се прилагоди - L.S.P. System Plus

Линеарна странична заштита која може индивидуално да се прилагоди

L.S.P. System Plus

Линеарната странична заштита (L.S.P. System Plus) која може индивидуално да се прилагоди, го апсорбира влијанието на енергијата уште во рана фаза.

Силата од страничниот, удар во случај на сообраќајна несреќа, систематски се апсорбира низ прилагодливите странични штитници и штитниците поставени кај рамената и главата. Во исто време, кинетичката енергија на телото, предизвикана од ударот, се апсорбира веднаш, и главата активно се води во сигурна положба во седиштето. L.S.P. заштитата индивидуално се прилагодува и перфектно одговара на внатрешноста на автомобилот.

Оптимизиран систем за вентилација - Одржува пријатна температура на телото

Оптимизиран систем за вентилација

Одржува пријатна температура на телото

Интегрираниот систем за вентилација овозможува пријатна температура на телото и во жешките денови.

Комфорниот пакет на Solution M-Fix содржи систем на мрежаста вентилација која се протега од наслонот за грб до единицата за седење.

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции - Комфорна заштита која расте со детето

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Комфорна заштита која расте со детето

Наслон за глава со 12 висини за совршена удобност и максимална сигурност

Наслонот за глава со 12 висини овозможува седиштето да расте со Вашето дете и обезбедува долг период на користење. Штитниците за глава се адаптираат според потребите на детето за простор.

ISOFIX connect - Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX connect

Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX Connect системот ја зголемува сигурноста и стабилноста и го олеснува поставувањето на седиштето.

Конекторите на седиштето се спојуваат едноставно со ISOFIX сидришните точки од седиштето на автомобилот. Конекторите лесно се вадат а седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

карактеристики

 • Извонредно широко и длабоко перниче за седење - со екстра меко полнење

  Извонредно широко и длабоко перниче за седење:
  со екстра меко полнење

 • Наслон за грб кој може да се спушта - Одлично се вклопува со седиштето на автобомилот

  Наслон за грб кој може да се спушта:
  Одлично се вклопува со седиштето на автобомилот

 • Школка со моќ за апсорбција на енергијата - Флексибилната структура на материјалот ја апсорбира силата на ударот

  Школка со моќ за апсорбција на енергијата:
  Флексибилната структура на материјалот ја апсорбира силата на ударот

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 405 / 540 / 625 должина во мм
тежина: 6,2 кг
UN R44/04, Група 2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Solution M-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Може ли да ставам ISOFIX Connect систем на седиште од автомобил кој нема ISOFIX конектори?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?