Menu

ADAC Online 06/2015 23 child car seats tested CYBEX Solution M Weight group 15 to 36 kg (group II/III) - Testresult "good" (1,8)

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Solution M

Група 2/3, 15 - 36 kg, од приближно 3 до 12 години


Solution M седиште за автомобил

Патентирана безбедност и одлична функционалност

Одлични безбедносни функции и пионерски својства на удобност. Во тестот 06/2015, спроведен од Stiftung Warentest од Германија, Solution M е победник во групата 2/3 (во конкуренција со модел од друг бренд)

 • Патентиран наслон за глава на спуштање
 • Индивидуално прилагодлива Линеарна Странична заштита (L.S.P. System)
 • Оптимизиран вентилациски систем
 • Прилагодлива висина на наслонот за глава во 12 позиции

Најважен елемент, во концептот на безбедност на CYBEX Solution серијата, е патентираниот наслон за глава со наклон. Тој спречува главата на детето да се наведно кон напред дури и при спиење. Индивидуално прилагодливиот L.S.P Plus System, заедно со страничните штитници, нудат голема заштита при страничен судар. Наслонот за глава со висинско подесување, наслонот за грб со спуштање, удобното перниче за седење како и не помалку важната мала тежина, придонесуваат ова седиште да обезбеди непобедлив комфор.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - Патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

Патентиран

Наслонот за глава со наклон спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

Патентираниот наслон за глава од CYBEX гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија, со сигурност ја поместува точката на рамнотежа на детската глава кон назад, спречувајќи да падне напред додека детето цврсто спие. Во случај на страничен судар, главата на детето останува во сигурната зона на седиштето со што е обезбедена оптимална заштита. Нашиот патентиран наслон за глава се прилагодува во 3 положби и овозможува удобен и мирен сон.

видео
Линеарна странична заштита која може индивидуално да се прилагоди - L.S.P. System Plus

Линеарна странична заштита која може индивидуално да се прилагоди

L.S.P. System Plus

Линеарната странична заштита (L.S.P. System Plus) која може индивидуално да се прилагоди, го апсорбира влијанието на енергијата уште во рана фаза.

Силата од страничниот, удар во случај на сообраќајна несреќа, систематски се апсорбира низ прилагодливите странични штитници и штитниците поставени кај рамената и главата. Во исто време, кинетичката енергија на телото, предизвикана од ударот, се апсорбира веднаш, и главата активно се води во сигурна положба во седиштето. L.S.P. заштитата индивидуално се прилагодува и перфектно одговара на внатрешноста на автомобилот.

Оптимизиран вентилациски систем - Одржува пријатна температура на телото

Оптимизиран вентилациски систем

Одржува пријатна температура на телото

Интегрираниот вентилациски систем ја подржува пријатната температура на телото дури и во топли денови.

Материјалот од кој е изработен SOLUTION M-fix комфорна варијанта, е составен од мрежа вентилациски канали кои се протегаат низ наслонот за грб и долниот дел на седиштето. Ваквиот систем обезбедува пријатна температура и во много жешки денови.

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции - Комфорна заштита која расте со детето

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Комфорна заштита која расте со детето

Наслон за глава со 12 висини за совршена удобност и максимална сигурност

Наслонот за глава со 12 висини овозможува седиштето да расте со Вашето дете и обезбедува долг период на користење. Штитниците за глава се адаптираат според потребите на детето за простор.

карактеристики

 • Извонредно широко и длабоко перниче за седење - со екстра меко полнење

  Извонредно широко и длабоко перниче за седење:
  со екстра меко полнење

 • Наслон за грб кој може да се спушта - Одлично се вклопува со седиштето на автобомилот

  Наслон за грб кој може да се спушта:
  Одлично се вклопува со седиштето на автобомилот

 • Школка со моќ за апсорбција на енергијата - Флексибилната структура на материјалот ја апсорбира силата на ударот

  Школка со моќ за апсорбција на енергијата:
  Флексибилната структура на материјалот ја апсорбира силата на ударот

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 405 / 540 / 625 должина во мм
тежина: 5,2 кг
UN R44/04, Група 2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Ова седиште е одобрено за универзална употреба и може да се употребува во сите автомобили со стандарден појас во 3 точки. Сепак Ви препорачуваме проба и во Вашето возило кај овластениот продавач бидејќи должината на ремените може да варира дури и кај возила од ист модел.

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Може ли да ставам ISOFIX Connect систем на седиште од автомобил кој нема ISOFIX конектори?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?