Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Sirona M2 i-Size

од раѓање - 105 cm, до приближно 4 години


Sirona M2 i-Size е тестирана со Base M i-Size

Sirona M2 i-Size седиште за во автомобил свртено кон назад

Свртено кон назад додека Вашето дете не достигне 105 цм висина

CYBEX Sirona M2 i-Size е во согласност со новите Европски барања и регулативи за седишта за автомобил ECE R-129. Оваа нова „i-Size регулатива„ се залага, децата под 15 месеци задолжително да патуваат свртени обратно од правецот на движење на возилото, заради поголема безбедност, и по совет на многу експерти, вклучувајќи ги и здруженијата на потрошувачи како Which?, ADAC и организацијата Stiftung Warentest од Германија.

 • Позиција кон назад до висина на детето од 105 цм или приближно 4 години
 • Алтернатива - свртено кон напред од 16 месеци или 76 цм висина
 • Интегриран L.P.S System
 • Спуштање со една рака
 • Прилагодлива висина на наслонот за глава
 • Клик систем за менување на позицијата на седење

Во Sirona M2 i-Size, децата се транспортираат свртени кон назад од раѓање додека не достигнат висина од 105 цм (приближно 4 години). Новиот , интелигентен дизајн дозволува и повисоките деца да имаат доволно простор за нозете. Не зафаќа многу место во автомобилот и погодна е за мали возила. Функцијата на спуштање со една рака, дополнително го олеснува ракувањето со седиштето.

Седиште свртено кон назад - Најсигурен начин на провоз од раѓање до приближно 4 години

Седиште свртено кон назад

Најсигурен начин на провоз од раѓање до приближно 4 години

Значително го намалува ризикот од повреди при фронтален судар.

Новата Sirona M2 i-Size, ви овозможува детето да го превезувате свртено обратно од правецот на движење. Од раѓање додека не достигне висина од 105 см. (приближно 4 години)

Алтернативно - положба во која детето е свртено кон напред - Систем на еден клик за менување положба

Алтернативно - положба во која детето е свртено кон напред

Систем на еден клик за менување положба

Sirona M2 i-Size поседува систем на клик кој овозможува лесно менување на позицијата од напред кон назад.

Во зависност од вашата потреба, Sirona m2 i-Size, може да се употребува и како седиште свртено кон напред за деца со навршени 16 месеци или висина од 76 цм и повеќе. (до 105 цм)

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита - За зголемена безбедност во случај на страничен судар

Интегриран Линеарен систем на Странична заштита

За зголемена безбедност во случај на страничен судар

Интегрираниот штитник за странична заштита (L.S.P.System) се повлекува кон страничната врата, и служи за намалување на силата од страничен судар во многу рана фаза.

Било да е свртено седиштето кон напред или кон назад, L.S.P. системот го зголемува нивото на безбедност во случај на страничен удар. Во комбинација со штитниците за рамена и глава, силата од страничниот удар значително се намалува.

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции - Комфорна заштита која расте со детето

Наслон за глава со подесување на висина во 12 позиции

Комфорна заштита која расте со детето

Заштита која расте, се адаптира на Вашето дете.

Наслон за глава во 12 висини со интегрирани насочувачи на појас кој го следи растот на Вашето дете.

М-Линија Модуларен Систем -

М-Линија Модуларен Систем

Ова лесно детско седиште за автомобил ги исполнува најновите стандарди во безбедноста и го комплетира „фамилија - системот„ заедно со База М и со Sirona M2 i-Size нудејќи една база за две седишта

Инсталација на клик со isofix - И во позиција свртено кон напред и свртено кон назад

Инсталација на клик со isofix

И во позиција свртено кон напред и свртено кон назад

Инсталацијата со еден клик на ISOFIX овозможува лесно поставување и нуди зголемена безбедност.

Sirona M2 i-Size се поставува на ISOFIX од автомобилот и не бара дополнително врзување. Седиштето има индикатор кој покажува дали е правилно наместено.

карактеристики

 • Школка со моќ за апсорбција на енергијата - Ја апсорбира силата од ударот и го штити бебето

  Школка со моќ за апсорбција на енергијата:
  Ја апсорбира силата од ударот и го штити бебето

 • Држач за ремен - Овозможува детето лесно да се извади од седиштето

  Држач за ремен:
  Овозможува детето лесно да се извади од седиштето

 • Накосување со помош на една рака - Лесно доаѓате до саканата положба (седиште свртено кон назад: 5 положби; свртено кон напред: 3 положби)

  Накосување со помош на една рака:
  Лесно доаѓате до саканата положба (седиште свртено кон назад: 5 положби; свртено кон напред: 3 положби)

додатоци

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 720 / 440 / 660 должина во мм
тежина: 14 кг
UN R129
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Base M

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Која е разликата меѓу Sirona и Sirona M i-Size?
Од која возраст може да се употребува Sirona M2 i-Size?
Која е максималната тежина за која може да се употребува Sirona M2 i-Size?
Кога детето станува преголемо за Sirona M2 i-Size?
Дали Sirona M2 i-Size ќе ја собере во моето возило?
Можам ли да ја употребувам Sirona M2 i-Size во автомобил без ISOFIX точки за прицврстување?
Можам ли да ја употребувам Sirona M2 i-Size во автомобил без i-Size сертификација?
На кои аспекти треба да внимавам кога ја инсталирам Sirona M2 i-Size во автомобилот?
Дали моето дете може да ги крене нозете на сигурносната рамка?
Кога можам да ја сменам во позиција кон напред Sirona M2 i-Size?
Дали двата странични протектори/L.S.P. систем, треба да бидат извлечени на двете страни од автомобилот?
Како можам да ја променам позицијата на Sirona M2 i-Size во свртено кон напред?
Можам ли да го користам седиштето со активирани странични воздушни перничиња?
Како да го осигурам моето дете во седиштето?
Зошто Sirona M2 i-Size не доаѓа со сигурносен штит (како Sirona)?
Зошто Sirona M2 i-Size користи појас во 5 точки наместо во 3?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?