Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Pallas-fix

Група 1/2/3, 9 - 36 kg, од приближно 9 месеци до 12 години


Pallas-fix седиште за во автомобил

Две седишта во едно

Pallas-fix постигна одлични резултати на европското потрошувачко сигурносно тестирање спроведено од германското автомобилско здружение ADAC и е наградено со Stiftung Warentest (11/2011)

 • Подесувачки штитник од удари (чека за патентирање)
 • Може да се употребува и над 11 години
 • Систем на Линеарна Странична Заштита од удар (L.S.P. system)
 • Функција на наклон за удобност
 • ISOFIX конекција
 • Оценет како ДОБАР од стана на Stiftung Warentest (11/2011) и добитник на наградата од Which? како „best buy'

CYBEX Pallas-fix, две седишта во едно, може да се употребува на 11 години. Во Група 1, седиштето го има револуционерниот штитник од удари кој потсетува на airbag. Силата на ударот се распоредува низ целиот штитник и се редуцира благодарение на апсорбирачкиот материјал. За деца од 3 години, со едноставна конверзија, седиштето станува CYBEX Solution X-fix, наградувано седиште во Група 2/3. ISOFIX конекцијата ја зголемува безбедноста и стабилноста и во двете групи. Компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX систем.

Штитник од удар кој може да се прилагодува - Сигурност без ограничувања

Штитник од удар кој може да се прилагодува

Сигурност без ограничувања

Штитникот од удар го намалува ризикот од сериозни повреди на вратот без да го ограничува детето (патент во развој)

Силината од фронталниот судар се дистрибуира преку штитникот од удар и се апсорбира преку специјалниот материја за апсорбирање на удар. Овој систем наликува на воздушно перниче и значително ја намалува силата од ударот при сообраќајна несреќа. Сигурносниот појас неможе да го повреди детето а во исто време, главата, вратот, рамената и внатрешните органи се заштитени. Ново дизајнираниот штитник се прилагодува на телото на детето и му овозможува голема удобност, додатно му овозможува слободно движење во горниот дел од телото и максимална сигурност при фронтален судар во споредба со конвенционалниот сигурносен појас во 5 точки.

2-во-1 седиште - Може да се употребува повеќе од 11 години

2-во-1 седиште

Може да се употребува повеќе од 11 години

Ова седиште расте со детето и затоа може да се употребува повеќе од 11 години. Во група 1, штитникот од удар воедно е и воздушно перниче кое без ограничување го штити вратот при судар. За деца од 3 и повеќе години, седиштето лесно се претвора во група 2/3 седишта од серијата Solution.

L.S.P. System - Линеарно странична заштита од удар

L.S.P. System

Линеарно странична заштита од удар

Линеарно страничната заштита од удар (L.S.P.System) овозможува дополнителна заштита при страничен судар.

Линеарно страничната заштита од удар систематски ја апсорбира силата на удар при страничен судар во линеарни серија реакции со помош на штитниците за глава и рамена. Истовремено, кинетичката енергија на телото настаната при сударот се апсорбира во рана фаза и главата се поместува во сигурна положба.

Функција на спуштање на седиштето - Група 1

Функција на спуштање на седиштето

Група 1

Овозможува релаксирано и мирно патување

Во група 1, Pallas 2-fix седиштето за автомобил е опремено со наслон кој се спушта едноставно со една рака повлекувајќи ја предната страна на седиштето.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

патентиран

Наслонот за глава со накосување во 3 положби, спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

CYBEX патентираниот наслон за глава гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија овозможува главата на детето да не падне нанапред додека спие. Во случај на страничен судар, главата останува во рамките на седиштето и со тоа детето е оптимално заштитено. За поголема удобност и мирно патување.

видео
tested by real parents

Jan E.: „Сигурно и удобно седиште со штитник. Навлаките можат лесно да се менуваат.“

карактеристики

 • ISOFIX connect - Повеќе безбедност и стабилност

  ISOFIX connect:
  Повеќе безбедност и стабилност

 • Наслон за грб со наклон - Повеќе безбедност и стабилност

  Наслон за грб со наклон

 • Додаток на седиште кој може да се отстрани - Повеќе безбедност и стабилност

  Додаток на седиште кој може да се отстрани

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 435 / 550 / 715 должина во мм
тежина: 11 кг
UN R44/04, Група 1/2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Pallas-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

ISOFIX Connect, конекторите е невозможно или многу тешко да ги одвојам од точките на прицврстување на автомобилот. Што да правам?
Кога ја менувам Pallas серијата во Група 2/3, како да ги сменам ISOFIX конекторите?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?