Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Pallas 2-fix

Група 1/2/3, 9 - 36 kg, од приближно 9 месеци до 12 години


Pallas 2-fix седиште за во автомобил

Безбедност 2 во 1

Како 2 во 1 седиште, Pallas 2-fix може да се употребува повеќе од 11 години. Според Stiftung Wareнtest и ADAC, прогласено е за најдобро седиште во група 1/2/3. WHICH? ја оценуваше безбедноста на седиштето и ја додели највисоката оцена од 5 ѕвезди за странична заштита.

 • Прилагодлив штитник од удари (чека за патентирање)
 • Може да се употребува повеќе од 11 години
 • Оптимизирана Линеарна Странична Заштита од удар (L.S.P System Plus)
 • Функцијата на спуштање на седиштето обезбедува опуштено патување
 • Се конектира на ISOFIX за поголема безбедност и стабилност

За група 1, подесувачкиот штитник, кој потсетува на airbag, ја за зголемува заштитата при фронтален судар и ја го намалува ризикот од повреди кај вратот на детето. За деца над 3 години, на едноставен начин седиштето може да се трансформира во Solution X2-fix кое е наградено седиште во Група 2/3. Новата странична заштита ја апсорбира силината на ударот и овозможува иновативна странична заштита од удари. ISOFIX системот за конекција, дополнително ја зголемува безбедноста и стабилноста и во двете групи. Седиштето е компатибилно и со автомобили кои немаат ISOFIX.

Штитник од удар кој може да се прилагодува - Сигурност без ограничувања

Штитник од удар кој може да се прилагодува

Сигурност без ограничувања

Штитникот од удар го намалува ризикот од сериозни повреди на вратот без да го ограничува детето (патент во развој)

Силината од фронталниот судар се дистрибуира преку штитникот од удар и се апсорбира преку специјалниот материја за апсорбирање на удар. Овој систем наликува на воздушно перниче и значително ја намалува силата од ударот при сообраќајна несреќа. Сигурносниот појас неможе да го повреди детето а во исто време, главата, вратот, рамената и внатрешните органи се заштитени. Ново дизајнираниот штитник се прилагодува на телото на детето и му овозможува голема удобност, додатно му овозможува слободно движење во горниот дел од телото и максимална сигурност при фронтален судар во споредба со конвенционалниот сигурносен појас во 5 точки.

2-во-1 седиште - Може да се употребува повеќе од 11 години

2-во-1 седиште

Може да се употребува повеќе од 11 години

Ова седиште расте со детето и затоа може да се употребува повеќе од 11 години. Во група 1, штитникот од удар воедно е и воздушно перниче кое без ограничување го штити вратот при судар. За деца од 3 и повеќе години, седиштето лесно се претвора во група 2/3 седишта од серијата Solution.

L.S.P.System Plus - Оптимизирана линеарно странична заштита од удар

L.S.P.System Plus

Оптимизирана линеарно странична заштита од удар

Оптимизираната линеарно странична заштита (L.S.P. System Plus) ја апсорбира енергијата на ударот уште во многу рана фаза.

Силата од страничниот удар се апсорбира во линеарни серии на реакција низ употребата на заштитните странични перничиња и со штитниците за рамена и глава. Истовремено, кинетичката енергија на телото предизвикана од ударот се апсорбира во многу рана фаза и главата се насочува во сигурна положба.

Функција на спуштање на седиштето - Група 1

Функција на спуштање на седиштето

Група 1

Овозможува релаксирано и мирно патување

Во група 1, Pallas 2-fix седиштето за автомобил е опремено со наслон кој се спушта едноставно со една рака повлекувајќи ја предната страна на седиштето.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

патентиран

Наслонот за глава со накосување во 3 положби, спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

CYBEX патентираниот наслон за глава гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија овозможува главата на детето да не падне нанапред додека спие. Во случај на страничен судар, главата останува во рамките на седиштето и со тоа детето е оптимално заштитено. За поголема удобност и мирно патување.

видео
tested by real parents

Juliane B.: „Со седиштето за во автомобил Pallas, CYBEX постигна одлична комбинација на адекватна безбедност, високо-квалитетни материјали и привлечен изглед.“

карактеристики

 • ISOFIX connect - Повеќе безбедност и стабилност

  ISOFIX connect:
  Повеќе безбедност и стабилност

 • Наслон за грб со наклон - Повеќе безбедност и стабилност

  Наслон за грб со наклон

 • Додаток на седиште кој може да се отстрани - Повеќе безбедност и стабилност
  Додаток на седиште кој може да се отстрани - Повеќе безбедност и стабилност

  Додаток на седиште кој може да се отстрани

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 435 / 550 / 715 должина во мм
тежина: 11,2 кг
UN R44/04, Група 1/2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Pallas 2-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Кога ја менувам Pallas 2-fix во Група 2/3, како да ги сменам ISOFIX конекторите?
Може ли да ставам ISOFIX Connect систем на седиште од автомобил кој нема ISOFIX конектори?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?