Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Pallas

Група 1/2/3, 9 - 36 kg, од приближно 9 месеци до 12 години


Pallas седиште за автомобил

2 седишта во 1

Во Група 1 од седишта за автомобил со штитник од удар, CYBEX Pallas е награден за „многу добар„ од германскиот Autobild.de. За децата на возраст од приближно 3 години и повеќе, ова седиште може да се конвертира и во Група 2/3 седишта.

 • Прилагодлив штитник од удар (чека за патентирање)
 • Може да се употребува повеќе од 11 години
 • Линеарна Странична Заштита од удар (L.S.P System)
 • Со наклон за удобност (Група 1)
 • Оценка ДОБАР според Stiftung Warentest (11/2011)

2 седишта во едно: CYBEX Pallas може да се употребува и повеќе од 11 години. Во Група 1, детското седиште го има револуционерниот, прилагодлив штитник од удар кој наликува на airbag. Првичната сила од ударот се распоредува низ целиот штитник од удар и се намалува благодарение на апсорбирачките материјали. За деца на возраст од приближно 3 и повеќе години, ова седиште може едноставно да се конвертира во наградуваната Група 2/3 седишта на CYBEX Solution X.

Штитник од удар кој може да се прилагодува - Сигурност без ограничувања

Штитник од удар кој може да се прилагодува

Сигурност без ограничувања

Штитникот од удар го намалува ризикот од сериозни повреди на вратот без да го ограничува детето (патент во развој)

Силината од фронталниот судар се дистрибуира преку штитникот од удар и се апсорбира преку специјалниот материја за апсорбирање на удар. Овој систем наликува на воздушно перниче и значително ја намалува силата од ударот при сообраќајна несреќа. Сигурносниот појас неможе да го повреди детето а во исто време, главата, вратот, рамената и внатрешните органи се заштитени. Ново дизајнираниот штитник се прилагодува на телото на детето и му овозможува голема удобност, додатно му овозможува слободно движење во горниот дел од телото и максимална сигурност при фронтален судар во споредба со конвенционалниот сигурносен појас во 5 точки.

2-во-1 седиште - Може да се употребува повеќе од 11 години

2-во-1 седиште

Може да се употребува повеќе од 11 години

Ова седиште расте со детето и затоа може да се употребува повеќе од 11 години. Во група 1, штитникот од удар воедно е и воздушно перниче кое без ограничување го штити вратот при судар. За деца од 3 и повеќе години, седиштето лесно се претвора во група 2/3 седишта од серијата Solution.

L.S.P. System - Линеарно странична заштита од удар

L.S.P. System

Линеарно странична заштита од удар

Линеарно страничната заштита од удар (L.S.P.System) овозможува дополнителна заштита при страничен судар.

Линеарно страничната заштита од удар систематски ја апсорбира силата на удар при страничен судар во линеарни серија реакции со помош на штитниците за глава и рамена. Истовремено, кинетичката енергија на телото настаната при сударот се апсорбира во рана фаза и главата се поместува во сигурна положба.

Функција на спуштање на седиштето - Група 1

Функција на спуштање на седиштето

Група 1

Овозможува релаксирано и мирно патување

Во група 1, Pallas 2-fix седиштето за автомобил е опремено со наслон кој се спушта едноставно со една рака повлекувајќи ја предната страна на седиштето.

Наслон за глава со накосување во 3 положби - патентиран

Наслон за глава со накосување во 3 положби

патентиран

Наслонот за глава со накосување во 3 положби, спречува главата на детето да падне нанапред додека спие.

CYBEX патентираниот наслон за глава гарантира оптимална заштита во случај на страничен судар. Оваа револуционерна технологија овозможува главата на детето да не падне нанапред додека спие. Во случај на страничен судар, главата останува во рамките на седиштето и со тоа детето е оптимално заштитено. За поголема удобност и мирно патување.

видео

карактеристики

 • Наслон за грб со наклон

  Наслон за грб со наклон

 • Додаток на седиште кој може да се отстрани

  Додаток на седиште кој може да се отстрани

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 435 / 550 / 715 должина во мм
тежина: 9,7 кг
UN R44/04, Група 1/2/3
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Ова седиште е одобрено за универзална употреба и може да се употребува во сите автомобили со стандарден појас во 3 точки. Сепак Ви препорачуваме проба и во Вашето возило кај овластениот продавач бидејќи должината на ремените може да варира дури и кај возила од ист модел.

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Дали е можно во Група 1 универзално детско седиште без ISOFIX Connect систем седиштето да се лизне од сигурносниот појас?
Може ли да ставам ISOFIX Connect систем на седиште од автомобил кој нема ISOFIX конектори?
Може ли да ставам ISOFIX Connect систем на седиште во автомобил кој нема ISOFIX конектори?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?