Menu
»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Juno M-fix

Група 1, 9 - 18 kg, од приближно 9 месеци до 4 години


Juno M-fix седиште за автомобил

Погодно за секое возење со автомобил

Juno M-fix е нов член во нашата наградувана линија CYBEX Gold, Група 1.

 • Прилагодлив штитник
 • Линеарна заштита од Страничен удар L.S.P. System Plus
 • Прилагодлива висина на наслонот за глава
 • Многу лесно
 • ISOFIX Connect
 • Систем за циркулација на воздухот
 • Наслон за грб со наклон

Juno M-fix има штитник кој може да се прилагоди со една рака, и индивидуално приспособувачки систем за Линеарна Странична Заштита во случај на страничен судар. Наслонот за глава се прилагодува во 8 позиции во зависност од висината на бебето а системот за циркулација на воздухот обезбедува пријатна температура дури и во жешки денови.

A.R.T. технологија на CYBEX

CYBEX Juno M-Fix Туторијал

Прилагодлив штит - Безбедност без компромис

Прилагодлив штит

Безбедност без компромис

Штитот работи слично како и воздушното перниче (во тек е патентирање) значително намалувајќи ја силата од ударот и распоредувајќи ја еднакво низ апсорбирачките материјали. На тој начин се заштитени вратот, градите и главата на детето. Штитот се мести и прилагодува со една рака.

Се прилагудува со една рака. Совршено се приспособува на телото на детето обезбедувајќи му слобода во движењето во горниот дел.

L.S.P. Систем - Индивидуално прилагодлива линеарна заштита од страничен удар

L.S.P. Систем

Индивидуално прилагодлива линеарна заштита од страничен удар

Индивидуално прилагодливиот систем за Заштита од Страничен Удар ја апсорбира енергијата од ударот уште во почетната фаза.

Силата настаната од страничниот судар автоматски се апсорбира од индивидуално прилагодливите странични заштити. Истовремено, кинетичката енергија на телото предизвикана од ударот, веднаш се апсорбира и главата се насочува активно кон безбедна позиција. L.S.P. заштитата може индивидуално да се прилагоди на внатрешноста на автомобилот.

Подесувачки наслон за глава во висина - Удобна заштита која расте со детето

Подесувачки наслон за глава во висина

Удобна заштита која расте со детето

Подесувачкиот наслон за глава во висина придонесува седиштето да се адаптира на висината на детето за да обезбеди максимална безбедност низ целиот период на употреба на седиштето.

Висински прилагодливиот наслон за глава го следи растот на детето и обезбедува максимална сигурност.

ISOFIX Connect - Поголема безбедност и стабилност

ISOFIX Connect

Поголема безбедност и стабилност

ISOFIX обезбедува дополнителна стабилност и безбедност. Седиштето може да се употребува со ремени во автомобилите кои немаат ISOFIX .

Конекторите на седиштето лесно се кликнуваат на ISOFIX точките од автомобилот. Кога во автомобилот нема ISOFIX, конекторите се слкопуваат и седиштето се прицврстува со ремени.

карактеристики

 • Систем за циркулација на воздухот - Помага за одржување на температурата во седиштето

  Систем за циркулација на воздухот:
  Помага за одржување на температурата во седиштето

 • Наслон за грб со наклон - Совршено се прилагодува на седиштето од автомобилот.

  Наслон за грб со наклон:
  Совршено се прилагодува на седиштето од автомобилот.

 • Мала тежина (6.8 kg) - Лесно се вади и става во друг автомобил.

  Мала тежина (6.8 kg):
  Лесно се вади и става во друг автомобил.

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 410 / 520 / 580 должина во мм
тежина: 6,8 кг
UN R44/04, Група 1
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Juno M-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?