Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Juno 2-fix

Група 1, 9 - 18 kg, од приближно 9 месеци до 4 години


Juno 2-fix седиште за во автомобил

Победник во тестирањето на Европски Тест на Детски Седишта за Автомобил 11/2012

Интернационалниот тим на CYBEX инжињери истражуваше како да се постигне поголема сигурност во група 1 на седишта за деца свртени кон напред. Резултатот е Juno 2-fix.

 • Прилагодлив штитник од удар (чека на патентирање)
 • Оптимизирана Линеарна Заштита од Страничен удар (L.S.P. System)
 • ISOFIX конекција за поголема стабилност и безбедност

Седиштето за автомобил од група 1 според Stiftung Warentest е прогласено за ПОБЕДНИК НА ТЕСТОТ 11/2013. Најголемото европско автомобилско здружение ADAC му ја додели оценката „многу добар„ во сите категории за безбедност: благодарение на прилагодливиот штитник од удар (патент во развој), оптимизираната Линеарна Странична Заштита од удар како и на лесното ракување со производот и ергономијата. ISOFIX системот на конекција дополнително ја зголемува стабилноста и безбедноста на седиштето.

Штитник од удар кој може да се прилагодува - Сигурност без ограничувања

Штитник од удар кој може да се прилагодува

Сигурност без ограничувања

Штитникот од удар го намалува ризикот од сериозни повреди на вратот без да го ограничува детето (патент во развој)

Силината од фронталниот судар се дистрибуира преку штитникот од удар и се апсорбира преку специјалниот материја за апсорбирање на удар. Овој систем наликува на воздушно перниче и значително ја намалува силата од ударот при сообраќајна несреќа. Сигурносниот појас неможе да го повреди детето а во исто време, главата, вратот, рамената и внатрешните органи се заштитени. Ново дизајнираниот штитник се прилагодува на телото на детето и му овозможува голема удобност, додатно му овозможува слободно движење во горниот дел од телото и максимална сигурност при фронтален судар во споредба со конвенционалниот сигурносен појас во 5 точки.

L.S.P.System Plus - Оптимизирана линеарно странична заштита од удар

L.S.P.System Plus

Оптимизирана линеарно странична заштита од удар

Оптимизираната линеарно странична заштита (L.S.P. System Plus) ја апсорбира енергијата на ударот уште во многу рана фаза.

Силата од страничниот удар се апсорбира во линеарни серии на реакција низ употребата на заштитните странични перничиња и со штитниците за рамена и глава. Истовремено, кинетичката енергија на телото предизвикана од ударот се апсорбира во многу рана фаза и главата се насочува во сигурна положба.

ISOFIX connect - Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX connect

Повеќе безбедност и стабилност

ISOFIX Connect системот ја зголемува сигурноста и стабилноста и лесното поставување со еден клик. Конекторите на седиштето едноставно се спојуваат со сидришните ISOFIX точки на автомобилот.

tested by real parents

Jennifer V.: „Ви го препорачуваме Juno 2-fix бидејќи наполно не увери во своите безбедносни особености кои за нас се на прво место. Освен тоа, седиштето му дава целосна удобност на нашето дете и има топ дизајн што нам многу ни се допаѓа.“

Vanessa F.: „Навистина ви го препорачувам Juno 2-fix бидејќи лесно може да се постави или да се извади од автомобил. Практичен е, а ставањето и врзувањето на детето воопшто не се комплицирани. Многу е едноставно за користење - без вообичаеното пцуење и потење - дури и кога детето е немирно. Големиот штитник пред стомачето ми дава сигурност како да има воздушно перниче.“

Jennifer W.: „Ви го препорачувам Juno 2-fix Бидејќи лесно се поставува и вади, сигурен е и со пристапна цена.“

карактеристики

 • Наслон за глава со подесување на висина во 8 позиции

  Наслон за глава со подесување на висина во 8 позиции

 • Вентилациски систем

  Вентилациски систем

 • Мала тежина

  Мала тежина

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 405 / 530 / 605 должина во мм
тежина: 6,7 кг
UN R44/04, Група 1
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Juno 2-fix

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба

Faq

Која е разликата помеѓу Juno 2-fix и Pallas 2-fix?
Дали е нормално наслонот за грб да седиштето да не биде комплетно зацврстен и да се клати кога не е инсталирано во автомобил?
Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?