Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Aton M i-Size

45 – 87 cm, max. 13 kg


Аton M i-Size транспортер

Модуларност споена со Највисоките Стандарди за Безбедност

Аton M i-Size е создаден според најновите технологии за безбедност. Кога е инсталиран на база М (се купува посебно), транспортерот е во согласност со новите i-Size регулативи. i-Size (ECE R-129) е нов EУ стандард за безбедност на деца, според кој, децата до 15 месечна возраст мора да се возат свртени кон назад. Аton M i-Size е погоден за новороденчиња и бебиња со висина од 45-87 цм (макс. 13 кг)

 • М-Line Модуларен систем
 • подесувачки наслон за глава во 11 позиции и интегрирани насочувачи на појас
 • Интегриран L.S.P. систем
 • Додаток за предвремено родени бебиња
 • Систем за патување
 • Инсталиран со М база, соодветсвува на новите Европски регулативи за седишта за автомобил

Аton M i-Size има додаток за предвремено родени бебиња и мали новороденчиња, кој им овозможува лежечка положба. Овој додаток, заедно со L.S.P. системот и школката со моќ на абсорпција на енергијата, го штитат бебето. Наслонот за глава кој се подесува висински, ватираните ремени и големата стреа обезбедуваат удобно возење.

Aton M i-Size Видео Туторијал

M-Line Модуларен Систем -

M-Line Модуларен Систем

Овој лесен транспортер ги исполнува најновите стандарди во областа на безбедноста на децата при возење, и заедно со База М и Sirona M2 i-Size го комплетира „семејниот-систем“ нудејќи една база за две седишта за автомобил

Подесување на висина во 11 позиции - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

Подесување на висина во 11 позиции

Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

Подесување на висината во 11 позиции за максимална безбедност.

Подесувањето на висината во 11 позиции дозволува седиштето да расте со детето и долго да се користи.

L.S.P. System - Линеарно странична заштита од удар

L.S.P. System

Линеарно странична заштита од удар

Линеарно страничната заштита од удар (L.S.P.System) овозможува дополнителна заштита при страничен судар.

Линеарно страничната заштита од удар систематски ја апсорбира силата на удар при страничен судар во линеарни серија реакции со помош на штитниците за глава и рамена. Истовремено, кинетичката енергија на телото настаната при сударот се апсорбира во рана фаза и главата се поместува во сигурна положба.

Додаток за бебиња кој може да се отстрани -

Додаток за бебиња кој може да се отстрани

Обезбедува лежечка положба за мали или предвреме родени бебиња

Travel System - Компатибилно со CYBEX, gb и други колички од одбрани брендови.

Travel System

Компатибилно со CYBEX, gb и други колички од одбрани брендови.

карактеристики

 • Интегрирана XXL стреа со UPF50+ заштита од сонце

  Интегрирана XXL стреа со UPF50+ заштита од сонце

 • Школка со моќ за апсорбција на енергијата - Ја апсорбира силата од ударот и го штити бебето

  Школка со моќ за апсорбција на енергијата:
  Ја апсорбира силата од ударот и го штити бебето

 • Екста широкi Y- сигурносни појаси - со мек ремен и перниче меѓу нозете

  Екста широкi Y- сигурносни појаси:
  со мек ремен и перниче меѓу нозете

додатоци

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 660 / 440 / 390 - 565 должина во мм
тежина: 4,2 кг
UN R129
Развиено и дизајнирано во Германија
Се пере во машина на 30°

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Base M

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба


Превземи документ: Safety instructions for use in aircraft

Faq

Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?