Menu

»Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?«

Aton M

Група 0+, 0 - 13 кg, од раѓање до приближно 18 месеци


Aton M транспортер

Модуларност споена со Највисоките Стандарди за Безбедност

Заедно со Base M и Sirona M2 i-Size, Aton M нуди иновативна функционалност и дизајн кој го следи растот на детето: со М-линијата Модуларен систем. Овој систем ви нуди две седишта на Base M со што вашето дете може да се вози безбедно, удобно и свртено кон назад подолг период. Aton M, може исто така да се употребува и како Travel System со количките на CYBEX и gb, како и на останатите квалитетни брендови на колички.

 • М-Линија Модуларен Систем
 • Наслон за глава со подесување на висината во 11 позиции и вградени насочувачи за појас
 • Интегриран L.S.P. Систем
 • Мек додаток која може да се отстрани
 • Travel System

Aton M има додатна мека влошка која се користи во седиштето и служи за предвремено родените деца и малите бебиња да се возат во легната позиција. Заедно со L.S.P. системот и школката на седиштето која ја апсорбира енергијата од ударот, елаборираниот безбедносен концепт помага да се заштити бебето. Удобно возење овозможуваат наслонот за глава на кој му се подесува висината, појасот со перничиња како и XXL стреата за заштита од сонце.

Aton M Видео Туторијал

М-Линија Модуларен Систем -

М-Линија Модуларен Систем

Ова лесно детско седиште за автомобил ги исполнува најновите стандарди во безбедноста и го комплетира „фамилија - системот„ заедно со База М и со Sirona M2 i-Size нудејќи една база за две седишта

Подесување на висина во 11 позиции - Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

Подесување на висина во 11 позиции

Заштитниците за глава и рамена се адаптираат на просторот што му е потребен на детето

Подесување на висината во 11 позиции за максимална безбедност.

Подесувањето на висината во 11 позиции дозволува седиштето да расте со детето и долго да се користи.

L.S.P. System - Линеарно странична заштита од удар

L.S.P. System

Линеарно странична заштита од удар

Линеарно страничната заштита од удар (L.S.P.System) овозможува дополнителна заштита при страничен судар.

Линеарно страничната заштита од удар систематски ја апсорбира силата на удар при страничен судар во линеарни серија реакции со помош на штитниците за глава и рамена. Истовремено, кинетичката енергија на телото настаната при сударот се апсорбира во рана фаза и главата се поместува во сигурна положба.

Додаток за бебиња кој може да се отстрани -

Додаток за бебиња кој може да се отстрани

Обезбедува лежечка положба за мали или предвреме родени бебиња

Travel System - Компатибилно со CYBEX, gb и други колички од одбрани брендови.

Travel System

Компатибилно со CYBEX, gb и други колички од одбрани брендови.

карактеристики

 • Интегрирана XXL стреа со UPF50+ заштита од сонце

  Интегрирана XXL стреа со UPF50+ заштита од сонце

 • Школка со моќ за апсорбција на енергијата - Ја апсорбира силата од ударот и го штити бебето

  Школка со моќ за апсорбција на енергијата:
  Ја апсорбира силата од ударот и го штити бебето

 • Екста широкi Y- сигурносни појаси - со мек ремен и перниче меѓу нозете

  Екста широкi Y- сигурносни појаси:
  со мек ремен и перниче меѓу нозете

додатоци

Engineered in Germany

должина/ширина/висина: 660 / 440 / 390 - 565 должина во мм
тежина: 4,2 кг
UN R44/04, Група 0+
Се пере во машина на 30°
Развиено и дизајнирано во Германија

Компатибилни автомобили

Дали е ова вистинското седиште за мојот автомобил?

Инсталацијата на нашите производи постојано се тестира на најновите автомобили. Сепак ви препорачуваме дополнителна проба кај квалифициран продавач со цел да ја проверите компатибилноста со Вашиот автомобил. Должината на ремените од автомобилот или ISOFIX системот можат да варираат дури и кај исти автомобили.

Вашиот CYBEX производ

Base M

Производител на автомобили

Модел Година Позиција на инсталација
1234567

сервис

Превземи документ: упатство за употреба


Превземи документ: Safety instructions for use in aircraft

Faq

Дали можам да продолжам да го употребувам седиштето и после сообраќајка?
Моето седиште за автомобил е оштетено. Како можам да го поправам?
Каде да најдам резервни делови?
Дали CYBEX ќе пушти i-Size седиште со штитник?/Кога CYBEX планира да пушти во употреба Platinum i-Size седиште?