Menu

ADAC Online 06/2015 23 child car seats tested CYBEX Cloud Q Weight group to 13 kg (0+) - Testresult "good" (1,9)

»Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?«

Cloud Q

Gr. 0+, 0 - 13 kg, vanaf geboorte tot ongeveer 18 maanden


Cloud Q baby-autostoeltje

Luxueus reizen opnieuw gedefinieerd

De met de gordel bevestigde Cloud Q kwam als testwinnaar in Groep 0+ uit de bus in de test 06/2015 van de Duitse Stiftung Warentest. Het was het enige autostoeltje in de test dat het predicaat “zeer goed” kreeg in de veiligheidscategorie. Het premium autostoeltje onderscheidt zich door een perfecte combinatie van een fenomenale bescherming en een nieuw soort reissysteem voor een uitstekende veiligheid binnen en buiten de auto.

 • Ergonomische bijna geheel platte ligstand buiten de auto
 • Automatische hoogteverstelling in de auto voor premature of zeer kleine baby's
 • In 11 hoogten verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde harnasgeleiding
 • Telescopische Linear Side-impact Protection (L.S.P.-systeem)
 • Geïntegreerde XXL opvouwbare zonnekap
 • Reissysteem met kinderwagens van CYBEX en andere merken
 • Voldoet aan de nieuwe ECE R-44/04 Supplement 7

Dankzij de bijna geheel platte ligstand verandert het autostoeltje in een reiswieg voor buiten de auto. Dit innovatieve reissysteem is aangevuld met een telescopisch Side Impact Protection System, ook in de auto een bijna geheel vlakke lighoek en een XXL-zonnekap met UVP50+. De in elf hoogten in te stellen hoofdsteun van het autozitje verstelt tegelijkertijd de harnaslengte en zithoek. Het stoeltje groeit daardoor met het kind mee.

Geheel kantelbare rugleuning - Ergonomische bijna geheel platte ligstand buiten de auto

Geheel kantelbare rugleuning

Ergonomische bijna geheel platte ligstand buiten de auto

"Een nieuwe functie van de Cloud Q is dat deze buiten de auto in een horizontale stand verstelbaar is. Met een langere beensteun en een bijna geheel platliggende positie kan het kind prettig en in een ergonomisch juiste houding liggen.

De hoek is eenvoudig met één hand aan te passen zonder dat u uw kind uit het zitje hoeft te halen. In combinatie met de CYBEX-kinderwagens kan de Cloud Q worden gebruikt in een visueel harmonieus reissysteem. Dankzij de vlakke ligpositie verandert het autozitje in een praktische en slimme reiswieg voor de eerste maanden. De slapende baby kan met optimale bescherming en in een ergonomisch juiste positie rusten.

Automatische hoogteverstelling van het autostoeltje - Voor een bijna geheel platte en ideale ligpositie

Automatische hoogteverstelling van het autostoeltje

Voor een bijna geheel platte en ideale ligpositie

De Cloud Q is aangepast aan de behoeften van zelfs de kwetsbaarste pasgeborenen en premature baby's. Een van de grootste uitdagingen waar onze veiligheidsingenieurs voor staan, is het vervoer van premature en hele kleine baby's, van wie de nekspieren en reflexen nog niet voldoende zijn ontwikkeld. Het voorovervallen van het hoofdje, waardoor ademhalingsproblemen kunnen ontstaan tijdens het slapen, moet ten koste van alles vermeden worden.

Samen met Duitse medisch specialisten en verloskundigen, en rekening houdend met de resultaten van vele tests, werd een nieuwe functie ontwikkeld die voor de vlakst mogelijke lighoek tussen hoofd, nek en borst zorgt. Daarmee wordt het risico van ademhalingsproblemen beperkt. Door verstelling van de hoofdsteun verandert de zithoek automatisch en 'groeit' het autostoeltje met het kind mee. Met deze geïntegreerde automatische aanpassing van de zithoogte biedt het kinderzitje ook grotere kinderen meer ruimte en comfort.

Telescopisch L.S.P. Systeem - Telescopische Linear Side-impact Protection

Telescopisch L.S.P. Systeem

Telescopische Linear Side-impact Protection

De telescopische Linear Side-impact Protection (L.S.P.-systeem) absorbeert de klap van een zijdelingse botsing, samen met de energie-absorberende schaal.

De telescopische Linear Side-impact Protection kan eenvoudig en individueel worden aangepast. De krachten van een botsing worden in een vroeg stadium door de verlengde zijbescherming aan de deurzijde overgedragen op de schaal van het autostoeltje. De flexibele materialen en structuur van het autozitje absorberen de krachten van de botsing en voeren deze weg van de baby.

In 11 hoogten verstelbare hoofdsteun - De perfecte bescherming die met het kind meegroeit

In 11 hoogten verstelbare hoofdsteun

De perfecte bescherming die met het kind meegroeit

In combinatie met het telescopische Linear Side-impact Protection Systeem draagt de in hoogte verstelbare hoofdsteun bij aan de uitstekende bescherming van het Cloud Q autozitje bij een zijdelingse botsing.

Met de nieuwe in 11 verschillende hoogten te verstellen hoofdsteun met geïntegreerde harnasgeleiding past de lengte van het harnas zich automatisch aan als de hoofdsteun wordt versteld. Hierdoor is het gedoe met het los- en vastkoppelen van het harnas verleden tijd en is verkeerd gebruik haast onmogelijk.

Bijpassende geïntegreerde XXL opvouwbare zonnekap - Perfecte bescherming tegen zon en wind met UVP 50+

Bijpassende geïntegreerde XXL opvouwbare zonnekap

Perfecte bescherming tegen zon en wind met UVP 50+

Voor maximale bescherming van het babyhuidje voldoet de bijpassende opklapbare zonnekap aan de strenge Australische beschermingsnorm UVP50+.

De geïntegreerde extra grote zonnekap verdwijnt op elegante wijze achter een klep in bijpassende kleur. De kap kan trapsgewijs worden uitgetrokken, waardoor deze niet alleen een perfecte bescherming tegen de zon biedt, maar ook tegen regen en wind.

Kleuren en stoffen - Design, veiligheid en functionaliteit

Kleuren en stoffen

Design, veiligheid en functionaliteit

De PLATINUM-autostoeltjes zetten de CYBEX-traditie van modieuze kleuren voort en zijn in twee stofsoorten en een groot aantal kleuren leverbaar.

"Comfort-versie: de zachte en behaaglijke Comfort-versie van de Platinum-autostoel is in 10 kleurcombinaties verkrijgbaar. Plus-versie: de Plus-versie dankt zijn karakteristieke uiterlijk aan een exclusieve, zeer slijtvaste stof met een twilleffect in een denimlook. Deze kinderzitjes zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren."

Kenmerken

 • Reissysteem - Met de CYBEX PRIAM en andere kinderwagens van CYBEX en andere merken

  Reissysteem:
  Met de CYBEX PRIAM en andere kinderwagens van CYBEX en andere merken

 • Energie-absorberende schaal - Absorbeert de krachten van een botsing en beschermt de baby

  Energie-absorberende schaal:
  Absorbeert de krachten van een botsing en beschermt de baby

 • Extra brede Y-harnasriemen - met zachte gordel- en kruisriempads

  Extra brede Y-harnasriemen:
  met zachte gordel- en kruisriempads

Engineered in Germany

Lengte/breedte/hoogte: 670, 440, 395-565 mm
Gewicht: 5,7 kg
UN R44/04, Gr. 0+
Bekledingshoes van ademend textiel wasbaar op 30°
Ontwikkeld en ontworpen in Duitsland

Auto type lijst

Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?

"De installatie van onze producten is uitgebreid getest in de nieuwste voertuigen, echter wij adviseren altijd een testinstallatie uit te laten voeren bij een gekwalificeerde retailer om individuele compatibiliteit te verzekeren. Vooral de lengte van de autogordels en de ISOFIX (US: LATCH) verankeringspunten kunnen variëren, zelfs tijdens een productie-run van een autofabrikant. "

Uw CYBEX product

Merk van de auto

Model Jaar Installatiepositie
1234567

Service

Downloads: Handleidingen