Menu

ADAC

»Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?«

Aton 5

Gr. 0+, 0 - 13 kg, vanaf geboorte tot ongeveer 18 maanden


Aton 5 baby-autozitje

De vijfde generatie van de succesvolle autostoeltje

In de voetsporen van zijn voorgangers, bijv. de bekroonde Aton 2, testgroep 0+ winnaar in de 6/2012 Stiftung Warentest autozitje test, de Aton 5 draagt bij aan de kenmerken van de succesvolle Aton-serie.

 • Uitneembare zit voor een lie-flat positie
 • 8-positie in hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerd harnas gidsen
 • Linear Side-impact Protection (L.S.P. System)
 • Geïntegreerde XXL inklapbare zonnekap met UVP50 + bescherming tegen de zon

De unieke veiligheidsvoorzieningen, b.v. de in hoogte verstelbare hoofdsteun met geïntegreerd harnas, die de uitstekende energie-absorberende shell in combinatie met de crash test bewezen L.S.P. systeem in veiligheid bij een ongeval nog verder verbeteren, en met de nieuwe comfortvoorzieningen, bijv. de enorme XXL zonnekap, een perfecte autostoeltje voor te vroeg geboren baby's en zeer kleine pasgeborenen is. Een nieuwe functie geeft het een ideale zithoek en zorgt ervoor dat kleine baby's met hun hoofd, nek en borst perfect uitgelijnd liggen. Het risico op verstikking doordat het hoofd voorover valt wordt daardoor aanzienlijk verminderd. De baby-autozitje kan worden gebruikt met een gordel of met één van onze optionele bases voor een eenvoudige installatie.

In hoogte verstelbare hoofdsteun (8 standen)

Gemakkelijk hanteerbaar en perfecte bescherming die met het kind meegroeit

Ook een in 8 hoogten verstelbare hoofdsteun met geïntegreerde gordelgeleiders maakt deel uit van de optimale zijdelingse bescherming die het autozitje biedt.

De hoogte van de gordel wordt automatisch aangepast aan de hoogte van de hoofdsteun, waarmee het gepriegel om riempjes los te halen en door te rijgen tot het verleden hoort. Het Y-gordelsysteem is een bewezen zeer effectieve en comfortabele veiligheidsoplossing, vooral voor hele kleine baby's. Met het zachte inlegkussen aan de hoofdsteun kan ook worden gebruikt om het bekken van de baby te ondersteunen.

L.S.P.-Systeem

Linear Side-impact Protection

De Linear Side-impact Protection (L.S.P.-systeem) absorbeert de kracht van een zijdelingse botsing, samen met de energie-absorberende schaal.

De allereerste klap van een botsing wordt via de Linear Side-impact Protection (L.S.P.-systeem) en zijn uittrekbare beschermers verdeeld, en geabsorbeerd door de flexibele structuur van het materiaal van het stoeltje. De flexibele materialen en structuur van het autostoeltje absorberen de krachten van de botsing en voeren deze weg van de baby.

Geïntegreerde hoogteverstelling van het stoeltje

Om het stoelkuipje zo vlak mogelijk of ruimer te maken

De nekspieren en reflexen van vroeggeboren en hele kleine baby's zijn nog onderontwikkeld en er bestaat grote kans dat het hoofd voorover valt, wat tot ernstige ademhalingsproblemen of zelfs verstikking kan leiden.

In nauwe samenwerking met Duitse artsen en verloskundigen is een groot aantal testen gedaan om de ideale hoek te bepalen waarin kinderen zitten. Tegelijk is er een nieuwe functie ontwikkelt voor een zo vlak mogelijke liggende positie. Daarmee is het risico op verstikking aanzienlijk beperkt. Bovendien biedt het verstellingsmechanisme grotere kinderen meer ruimte en comfort.

CYBEX-reissysteem - Ruimtebesparende oplossingen

CYBEX-reissysteem

Ruimtebesparende oplossingen

Het CYBEX kinderzitje kan moeiteloos worden veranderd in een reis-systeem met buggy's en kinderwagens van CYBEX en andere merken.

Dankzij een eenvoudige adapter kunnen alle CYBEX-kinderzitjes in een handomdraai passend worden gemaakt voor de praktische CYBEX-buggy's Callisto, Topaz en Onyx. Ze zijn ook te gebruiken in combinatie met wandelwagens van andere merken, zoals Bugaboo, Baby Jogger en Mamas & Papas. CYBEX biedt hiermee een lichtgewicht, flexibele en ruimtebesparende reisoplossing voor het leven in de stad of onderweg, wat ouders een nieuwe dimensie van mobiliteit geeft.

Kenmerken

 • Zacht inlegkussen - In lengte en hoogte verstelbaar en bevestigd aan de hoofdsteun

  Zacht inlegkussen:
  In lengte en hoogte verstelbaar en bevestigd aan de hoofdsteun

 • Geïntegreerde XXL opvouwbare zonnekap - In 4 stappen verstelbaar, met UV50+ bescherming tegen de zon

  Geïntegreerde XXL opvouwbare zonnekap:
  In 4 stappen verstelbaar, met UV50+ bescherming tegen de zon

 • Y-gordels - In 4 stappen verstelbaar, met UV50+ bescherming tegen de zon

  Y-gordels

 • Energie absorberend:
  Met zijwaartse bescherming

Engineered in Germany

Lengte/breedte/hoogte: 640 / 430 / 390-560 mm
Gewicht: 4,8 kg
UN R44/04, Gr. 0+
Bekledingshoes van ademend textiel wasbaar op 30°
Ontwikkeld en ontworpen in Duitsland

Auto type lijst

Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?

"De installatie van onze producten is uitgebreid getest in de nieuwste voertuigen, echter wij adviseren altijd een testinstallatie uit te laten voeren bij een gekwalificeerde retailer om individuele compatibiliteit te verzekeren. Vooral de lengte van de autogordels en de ISOFIX (US: LATCH) verankeringspunten kunnen variëren, zelfs tijdens een productie-run van een autofabrikant. "

Uw CYBEX product

Merk van de auto

Model Jaar Installatiepositie
1234567

Service

Downloads: Handleidingen