Groep 0+ / 0-13 kg (van geboorte tot 18 maanden)

Testwinnaar:
Autostoeltje Cloud Q

Het met autogordel bevestigde autostoeltje Cloud Q kwam als winnaar uit de bus voor Groep 0+ in de test 06/2015 van de onafhankelijke Duitse consumentenorganisatie Stiftung Warentest, en kreeg uitstekende oordelen van de meest vooraanstaande Europese testinstituten. Nog belangrijker is dat het met autogordel bevestigde autostoeltje Could Q het enige stoeltje in de test is dat het oordeel "zeer goed" kreeg in de categorie Veiligheid. De Cloud Q in combinatie met de ISOFIX-basis Base Q-fix kreeg het uitstekende oordeel 2.0 (GOED) in de test.

  • Kantelbare rugleuning
  • Telescopisch L.S.P.-systeem
  • Reissysteem met kinderwagens
  • XXL opvouwbare zonnekap
  • Optioneel: Q Base-fix

Cloud Q & Base Q-fix

Cloud Q

Commentaar Stiftung Warentest, test 06/2015 (Cloud Q, gordelbevestiging)

“Zeer laag risico op letsel bij een frontale of zijdelingse botsing. Het verloop van de gordel is ideaal, het kind is gemakkelijk vast te zetten, het stoeltje is eenvoudig te installeren.”

Commentaar ADAC Motorwelt 06/2015 (Cloud Q met Base Q-fix)

“Goed autostoeltje dat gemakkelijk en veilig te plaatsen is met de ISOFIX-basis.”

Cloud is beschikbaar in alle kleuren van de collectie 2016

Cloud Q PlusCloud Q Comfort
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black
Phantom Grey
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black

Cloud Q – de voordelen van het autostoeltje

Cloud Q: Testwinnaar in Groep 0+

Een nieuwe functie van de Cloud Q is dat deze buiten de auto in een horizontale stand verstelbaar is. Met een langere beensteun en een volledig platliggende positie kan het kind prettig en in een ergonomisch juiste houding liggen. De hoek is eenvoudig met één hand aan te passen zonder dat u uw kind uit het zitje hoeft te halen, en de draagbeugel blijft in de draagstand voor gemakkelijkere mobiliteit. De Cloud Q heeft dezelfde designkenmerken als de CYBEX-kinderwagens en beide zijn hierdoor perfect op elkaar afgestemd.

Kantelbare rugleuning
In 11 hoogten verstelbare hoofdsteun
Extra breed Y-harnas
Geïntegreerde XXL opvouwbare zonnekap
Telescopisch L.S.P.-systeem
Energie-absorberende schaal

Stabiliteit en veiligheid: Base Q-fix

De Base Q-fix wordt in de auto geïnstalleerd met de ISOFIX-connectoren, wat extra stabiliteit en veiligheid biedt. In auto's zonder ISOFIX-systeem kan de basis met de autogordel worden vastgemaakt. Het autostoeltje is eenvoudig op de basis te klikken en te gebruiken zonder dat het nodig is het stoeltje extra te beveiligen met de autogordel. Een indicator geeft aan of de stoel juist is geïnstalleerd.

Snelle gordelspanner
In hoogte verstelbare steunvoet
ISOFIX

Technische gegevens

L 670 mm \ B 440 mm \ H 395-565 mm Babystoeltje 5,4 kg – Basis 5,5 kg

Autostoeltjes testen

Hoewel ouders over de hele wereld verschillen, hebben ze een ding met elkaar gemeen: allemaal maken ze zich druk om de veiligheid van hun kinderen. Vooral in de auto zijn op dat punt gewoon geen compromissen mogelijk. Wereldwijd zijn er normen ingevoerd om ouders te helpen het juiste autostoeltje te kiezen voor hun kinderen. In Europa moeten fabrikanten momenteel voldoen aan de ECE R44/04-norm. Autostoeltjes moeten niet alleen voldoen aan wettelijke vereisten, maar ook worden gecontroleerd en getest door onafhankelijke testinstituten, zoals de Duitse automobilistenclub (ADAC) en Stiftung Warentest. Om als winnaar uit zo'n test te komen moeten producten voldoen aan strenge eisen in diverse uiteenlopende categorieën.

Voorbeeld ADAC: Hoe worden autostoeltjes getest?

Een à twee keer per jaar test de Duitse automobilistenclub ADAC de nieuwste autostoeltjes van elke groep in speciaal gesimuleerde frontale en zijdelingse botsingen. De frontale botsing vindt plaats met een snelheid van 64 km/u, de zijdelingse met een snelheid van 50 km/u. Afhankelijk van de gewichtscategorie worden dummy's van verschillende omvang gebruikt in uiteenlopende situaties om de effecten van een ongeval op kinderen variërend in leeftijd en gewicht zo werkelijkheidsgetrouw mogelijk te simuleren. Naast de uitgebreide veiligheidstest worden voor elk autostoeltje andere factoren meegenomen in de testresultaten, zoals het gebruiksgemak, ergonomisch ontwerp, reinigingseigenschappen, afwerking en de aanwezigheid van schadelijke stoffen. De veiligheidstests worden uitgevoerd met professionele apparatuur die nauwgezet simuleert wat er tijdens een botsing gebeurt. De autostoeltjes worden ook in het dagelijks gebruik getest met echte kinderen en ouders. Het eindoordeel is het resultaat van het gemiddelde van alle testresultaten voor elke categorie.

Waarom is het zo belangrijk om een autostoeltje te testen?

De testcriteria van bijvoorbeeld de ADAC-test zijn veel strenger dan de eisen van de ECE R44-norm en worden voortdurend aangescherpt. Dat betekent dat de aanvaardbare kritische waarden en categorieën steeds worden herzien. Zo werden in 2011 tests voor schadelijke stoffen in autostoeltjes ingevoerd. Daardoor levert dit soort tests door de jaren heen een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de veiligheid van autostoeltjes.