Gruppe 2/3 - 15-36 kg (ca. 3-12 år)

Testvinner gruppe 2/3:
Barnestol Solution M-fix

Både CYBEX Solution M-fix og Solution M ble vinnere i gruppe 2/3 i testen 06/2015 gjennomført av den førende tyske uavhengige forbrukertest organisasjonen Stiftung Warentest og mottok fremragende testresultater fra førende europeiske testinstitutter. Med karakteren 1,8 (God) scoret begge barnestolene det beste resultat av alle stolene i testen *på nivå med en barnestol av annet merke.

  • Innstillelig hodestøtte
  • Individuell justerbar sidebeskyttelse
  • 12-posisjons høydejusterbar hodestøtte
  • ISOFIX connect

Solution M-fix

Solution M

Kommentar Stiftung Warentest, test 06/2015 (Solution M-fix)

"Med 6,4 kg er stolen forholdsvis lett. God benstøtte. God polstring. Barnet har en god utsikt og en ideel sittestilling. Barnet har også rikelig plass"

Solution M(-fix) finnes i flere farger i 2016 kolleksjonen

Phantom Grey
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black

Solution M(-fix) - fordelene ved barnestolen

Barnestoletest: Solution M-fix

Som medlem av den successfulle Solution serien er Solution M-fix utstyrtt med en patentertt innstillelig hodestøtte som forhindrer barnets hode i å tippe forover under søvn. Andre funksjoner inkluderer den teleskopiske sidekollisjonsbeskyttelsen og de støtabsorberende sidebeskytterene, hvilket betyr, at Solution M-fix yter opptimal beskyttelse i tilfelle en sidekollisjon. Stolen kan også anvendes i biler uten ISOFIX.

12-posisjons høydejusterbar hodestøtte
Ventilasjonssystem
Ekstra bred og dyp sete enhet
Patentert innstillelig hodestøtte
Individuell justerbar lineær sidekollisjonsbeskyttelse
Støtabsorberende skall
ISOFIX connect (Solution M-fix)

Solution M: Patentert sikkerhet og fremragende funksjonalitet

Det viktigste elementet i sikkerhetskonseptet for vår succesfulle Solution serie er den patenterte innstillelige hodestøtten. Den beskytter barnet når det sover, da barnets hode forblir i sikkerhetszonen. I tilfelle en sidekollisjon er barnet ytterligere beskyttet av de individuelle justerbare sidebeskyttere.

Tekniske data

Solution M-Fix

L 405 mm / B 540 mm / H 625 mm - 5,8kg

Solution M

L 405 mm / B 540 mm / H 625 mm - 5,2kg

Selepute vs. Solution

Idéen bak et barnesete er å tilpasse bilens sikkerhetssele-system til størrelsen av barnet. Standardene ECE R 44/03 og 44/04 indikerer, at en selepute til barn som veier mer enn 15 kg, teoretisk sett er tilstrekkelig til å oppfylle dette formålet. Vi anbefaler dog å benytte et komplett sete med ryglene til å yte opptimal beskyttelse til bekken, skuldre og hode. Forskjellene mellom simple seleputer og robuste seter med rygglene og tettsittende sikkerhetsseler er forbløffende.

Problemer ved en selepute

Problemet med seleputer er at de ikke yter noen sidebeskyttelse. En barnestol med rygglene er utstyrt med sider som i en kollisjon forhindrer barnets hode i å treffe bilens vinduer. Dessuten kan en sidekollisjon forårsake alvorlig skader, og barn kan også lide ytterligere skade fra sideairbaggen. Airbags kan beskytte voksne men de kan utgjøre en alvorlig risiko for barn. Statistikkene viser at én av fire kollisjoner involverer effekt på siden af kjøretøyet. Enda mer alarmerende er det at disse sidekollisjonene utgjør 20 prosent av alle kollisjonsrelaterte dødsfall og alvorlig invaliderende skader blant barn. En selepute gir ikke tilstrekkelig beskyttelse til barnets mest utsatte områder. Det er alltid en risiko for at seleputer kan gli under barnet. Seleputer plasserer ikke sikkerhetsselen omkring skulderområdet, hvilket får reimen til å sitte for tett på halsen. Det kompakte designet av et sete med ryglene sikrer ikke kun at barnet er sikret mere fast, men at beltet også alltid er i den riktige posisjon.