Grupp 2/3 15-36 kg (ca 3-12 år)

Testvinnare:
Bilbarnstol Solution M-fix

Bilbarnstolarna Solution M-fix och Solution M blev båda vinnare i gruppen 2/3 vid test utfört 06/2015 av den tyska oberoende testorganisationen Stifung warentest och fick även utmärkta resultat från ledande europeiska testinstitut. Med betyget 1,8 (Good) fick de båda stolarna det bästa resultatet av alla stolar i testet.

  • Inställning huvudskydd
  • Individuellt justerbart sidoskydd
  • Justerbart huvudstöd i 12- positioner.
  • ISOFIX Connect

Solution M-fix

Solution M

Kommentar från Stiftung warentest, test 06/2014

Med vikten 6,4 kg är stolen förhålladevis lätt. Bra stöd för benen, bra stoppning. Barnet har bra utsikt och en idealisk sittställning. Barnet har även gott om plats i stolen.

Kommentar ADAC Motorwelt 06/2014

En helt klart godkänd bilstol för barn från 4 år och uppåt som har extra fikseringspungter till ISOFIX förankringen. detta ökar sidostabiliteten och förhindrar stolens rörelser i sidled när bilen svänger.

Solution M(-fix) finns i flera färger i 2016 års kollektion

Phantom Grey
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black

Solution M(-fix)- Fördelar med bilbarnstolen.

Solution M-fix. Testvinnare i grupp 2/2

Som medlem i den succéfyllda Solution serien är Solution M-fix utrustad med ett patenterat inställningsbart huvudstöd som förhindrar barnets huvud från att tippa framåt när det sover. Andra funktioner är den individuellt justerbara sidokollisionsskyddet och stötabsorberande sidoskyddet, vilket betyder att Solution M-fix erbjuder optimat skydd vid en sidokollision. Stolen kan även användas i bilar som saknar ISOFIX.

Justerbart huvudstöd i 12- positioner.
Ventilationssystem
Extra bred och djup sittenhet.
Patenterad inställning av huvudstöd
Individuellt justerbart sidokollisionsskydd.
Stötabsorberande skal.
ISOFIX connect (Solution M-fix)

Solution M: patenterad säkerhet och utmärkt funktionalitet.

Det viktigaste elementet i säkerhetskonceptet för vår framstående Solution serie är det patenterade inställningsbara huvudskyddet. Den skyddar barnet när det sover, då barnets huvud stannar i säkerhetszonen. Vid en sidokollision är barnet ytterligare skyddat av sidohuvudskyddet.

Teknisk data

Solution M-Fix

L 405 mm / B 540 mm / H 625 mm - 5,8 kg

Solution M

L 405 mm / B 540 mm / H 625 mm - 5,2 kg

Bältesdyna vs. Solution

Ideén bakom en bilbarnstol är att anpassa bilens bilbältessytem till storleken på barnet. Standarden ECE R44/03 och 44/04 indikerar att en bälteskudde till barn som väger mer än 15 kg, teoretiskt sett är tillräckligt för detta ändamål. Vi rekomenderar dock att att använda en komplett stol med rygg för att optimalt skydda bäcken, skuldror och huvud. Skillnaden mekllan en enkel bälteskudde och en robust stol med rygg och tätsittande säkerhetssele är förbluffande.

Problem med bälteskudde.

Problemet med sittkudde är att det inte erbjuder något sidoskydd. En bilbarnstol med ryggstöd är utrustad med sidor, som i en kollision förhindrar barnets huvud att slå i bilens ruta. Dessutom kan en sidokollision förorsaka allvarliga skador från en sidoairbag. Airbags kan skydda vuxna , men kan utgöra en allvarlig risk för ett barn. Statistiken visar att en av fyra kollisioner involverar effekt på sidan av fordonet. Ännu mer alarmerande är att dessa sidokollisioner utgör 20 procent av av alla kollisionsrelaterade dödsfall och allvarliga skador hos barn. en bälteskudde ger inte tillräckligt skydd för barnets mest utsatta områden. Det finns alltid en risk att bälteskudden glider under barnet. På bälteskudden placeras inte bältet på skulderområdet vilket gör att bältet kan sitta för hårt vid halsen. Den kompakta designen hos en stol med rygg säkrar, inte bara att barnet är säkert fastspännt utan också att bältet alltid sitter i rätt position.