WAT IS ISIZE ?

I-Size Chassis

Samengevat, heeft i-Size 5 fundamentele principes:

  1. i-Size stimuleert het gebruik van Isofix - met het doel om de kans op verkeerde installatie te verminderen.
  2. Het wordt verplicht achterwaarts gerichte autostoelen te gebruiken tot het kind de leeftijd van 15 maanden heeft bereikt.
  3. i-Size maakt gebruik van nieuwe side impact testen en nieuwe 'Q' serie test-dummies, die meer sensoren hebben.
  4. i-Size zal een op hoogte gebaseerd systeem gebruiken met de bedoeling het makkelijker te maken voor een eindgebruiker om te begrijpen wat is de juiste maat van het autostoeltje is voor het kind.
  5. Uiteindelijk wordt voorgesteld dat alle i-Size autostoeltjes in gecertificeerde auto’s passen.

We verwachten dat i-Size autostoeltjes beschikbaar zullen zijn tegen het einde van 2013, met een bredere beschikbaarheid in 2014 en daarna.

CYBEX Sirona Autumn Gold

WAT IS CYBEX’S STANDPUNT?

De ingenieurs bij CYBEX werken achter de schermen samen met andere merken en veiligheidsinstellingen om te helpen deze nieuwe normen te ontwikkelen. Als toonaangevend merk in kindveiligheid, verwelkomt en ondersteunt CYBEX alle nieuwe normen die de veiligheid van kinderen vergroot. CYBEX staat volledig achter i-Size. ISOFIX, zijwaartse bescherming en het achterwaarts gericht vervoeren tot 15 maanden zijn al de kern van onze bedrijfsovertuigingen en principes, wanneer we een nieuw autostoelproduct ontwikkelen.


ZIJN I-SIZE AUTOSTOELTJES 'VEILIGER' DAN DE HUIDIGE R44 AUTOSTOELTJES?

Uiteraard hangt dit af van het merk en de autostoel . CYBEX maakt altijd gebruik van de hoogste eisen in de vereiste norm om ervoor te zorgen dat het hoogste niveau van veiligheid gehaald wordt, vooral bij zijwaartse beschermingstesten en andere belangrijke ontwikkelingen. Door het aanmoedigen van meer gebruik van ISOFIX en duidelijke etikettering op basis van de lengte van een kind, zal het risico op misbruik verminderen, dus daarom steunen wij i-Size.

MOET IK NU ISIZE GEBRUIKEN EN STOPPEN MET HET GEBRUIKEN VAN R44 AUTOSTOELEN?

  • Nee - de huidige ECE R44 norm zal parallel lopen met i-Size tot ongeveer 2018.
  • Er is geen wettelijke eis of verplichting voor een eindgebruiker om hun huidige autostoel te vervangen voor een i-Size autostoel.
  • Alle CYBEX autostoelen die vandaag verkocht worden, voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en alle noodzakelijke wettelijke normen en kunnen in vol vertrouwen worden gebruikt.

INTERNATIONALE TESTINSTITUTEN OVER VEILIGHEIDSKUSSEN SYSTEMEN

Talrijke tests door toonaangevende internationale autorij- en consumentenorganisaties hebben aangetoond dat de veiligste vormen van transport de naar achter gerichte autostoelen zijn, gevolgd door veiligheidskussen systemen.

Autostoelen met veiligheidskussens hebben regelmatig topresultaten behaald in de testen van toonaangevende onafhankelijke Europese consumentenorganisaties zoals Duitsland's "Stiftung Warentest", Britse "Which Magazine", het Franse "que choisir", het belangrijkste Europese autorij- organisatie de Duitse 'ADAC "en de Nederlandse" ANWB ".

Bij het vergelijken van de Stiftung Warentest testresultaten van 2007-2012, zijn de top 3 autostoelen in groep 1 (ca. 9 maanden - 4 jaar), de autostoelen met veiligheidskussen. In de combinatie Groep 1/2/3 (ca. 9 maanden - 12 jaar) is de superioriteit van de veiligheidkussen systemen nog opvallender: 9 autostoelen in de top 10 zijn de autostoelen met veiligheidskussen technologie.

Vorig jaar is de CYBEX Juno-fix, een stoel met veiligheidskussen, door de Stiftung Warentest en ADAC voor de eerste keer bekroond met de hoogst mogelijke beoordeling "zeer goed" in groep 1 in de categorie "veiligheid bij ongeval". Groep 1 testwinnaar CYBEX Juno-fix (Stiftung Warentest van test 6/2012)

Wanneer we kijken naar een autostoel met harnas systeem zijn er rapporten, statistieken en studies over zware of dodelijke verwondingen, vooral in het kritieke hoofd-halsgebied. Een frontale botsing wordt vaak gekoppeld aan hoge snelheden, waarbij het kind blootgesteld wordt aan enorme krachten. Onze overtuiging is dat het CYBEX veiligheidskussen enorme voordelen heeft ten opzichte van een harnas systeem. In een gesimuleerde frontale botsing tonen autostoelen met een traditioneel harnassysteem significant meer druk op de hals vergeleken met systemen met veiligheidskussens.

Toonaangevende onafhankelijke instellingen blijven CYBEX en andere veiligheidskussen technologie fabrikanten de hoogste veiligheids-accreditaties in de industrie toekennen.

Language

Belgium

Please select your language

nederlandsfrançais