Menu
»Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?«

Solution Q3-fix

Gr. 2/3, 15 - 36 kg, van ongeveer 3 tot 12 jaar


Solution Q3-fix Autostoel

De veiligste oplossing aller tijden

De innovatieve Solution Q3-oplossing combineert de jarenlange ervaring van een succesvolle groep 2/3 autostoel familie met de nieuwste bevindingen van materieel en de veiligheid van onderzoek en het iconische ontwerp van CYBEX PLATINUM.

 • Geoptimaliseerde liggende hoofdsteun (gepatenteerd)
 • Automatische hoogte en breedte verstelling (11 posities)
 • Optimised Linear Side-impact Protection (L.S.P. System Plus)
 • CYBEX Safety Pads
 • ISOFIX-Connect-systeem
 • Air ventilatiesysteem

De interactie van de gepatenteerde verstelbare hoofdsteun, dat voorkomt dat het hoofd naar voren kantelt tijdens de slaap, en een geoptimaliseerde Linear Side-Impact Protection (L.S.P. System Plus) zorgt voor het hoogste niveau van veiligheid en comfort. Een nieuwe automatische in hoogte en breedte-instelling zorgt voor een flexibele en optimale afstemming van de autostoel met de lengte van het kind. Een nieuw ventilatiesysteem zorgt voor een comfortabele zit temperatuur zelfs op warme dagen.

Solution Q3-Fix Tutorial Video

Gepatenteerde hoofd bescherming - Ge-optimaliseerde verstelbare hoofdsteun

Gepatenteerde hoofd bescherming

Ge-optimaliseerde verstelbare hoofdsteun

De ge-optimaliseerde verstelbare hoofdsteun voorkomt dat het hoofd van het kind naar voren valt tijdens de slaap. Het hoofd wordt actief in een veilige positie geleid.

Een onmisbaar element van de Solution Qfix veiligheidsconcept is de 3-standen verstelbare hoofdsteun. Dankzij deze verstelbaarheid, wordt het hoofd van het kind het hoofd naar achter geleid, dit voorkomt het naar voren kantelen tijdens de slaap. Het gevoelige hoofd-halsgebied van het kind wordt zo beschermd bij een zijdelingse aanrijding, omdat het in veiligheidszone van de autostoel blijft. Naast het verbeteren van de passieve veiligheid, zorgt de gepatenteerde hoofdsteun ook voor een comfortabele slaaphouding.

Automatisch aanpassing van hoogte en breedte - Het autostoeltje groeit met het kind mee

Automatisch aanpassing van hoogte en breedte

Het autostoeltje groeit met het kind mee

De meeste kinderen bereiken op 3-jarige leeftijd 55% van hun totale lengte en op 12-jarige leeftijd zijn ze voor 89% volgroeid. Dat komt neer op een gemiddelde groei van 60 cm in de periode dat de stoel wordt gebruikt.

Om tijdens de hele gebruiksduur de beste bescherming en het grootste comfort te bieden, heeft de nieuwe CYBEX Solution Q3-fix een geïntegreerde hoogte- en breedteafstelling – een nieuwe veiligheidsfunctie om het stoeltje flexibel en optimaal af te stellen op het postuur van het kind. Met een mechanisme dat met één hand te bedienen is, is de zithoogte en -breedte van het stoeltje tegelijkertijd in 12 standen te verstellen. De stoel kan maximaal 8 cm breder en 20 cm langer worden gemaakt. Het kind bevindt zich altijd in de optimale beschermingszone van de hoofd- en schouderbeschermers en krijgt niet het gevoel dat het ingesnoerd zit, ook niet tegen het eind van de gebruiksduur.

Luchtventilatiesysteem - Voor een optimaal zitcomfort

Luchtventilatiesysteem

Voor een optimaal zitcomfort

Het luchtventilatiesysteem zorgt voor een aangename zittemperatuur, ook op warme dagen.

Een andere pijler van het comfortpakket van de Solution Q3-fix is een netwerk van ventilatiekanalen in de rugleuning en stoelonderdelen. Lucht kan circuleren door de ventilatiegaten aan de voorkant van de stoel en onder de stoelhoes en wordt via andere openingen in de rugleuning van het kind weggeleid. Dat zorgt dat uw kind comfortabel zit, ook op warme dagen.

L.S.P Systeem Plus - Ge-optimaliseerde Lineair Side-impact Bescherming

L.S.P Systeem Plus

Ge-optimaliseerde Lineair Side-impact Bescherming

De geoptimaliseerde Linear Side-impact Protection (L.S.P.-systeem Plus) absorbeert de botsenergie in een zeer vroeg stadium.

De nieuwe verstelbaarheid in de breedte werkt samen met het L.S.P.-systeem Plus – een geoptimaliseerde Linear Side-impact Protection. De kracht van een zijdelingse botsing wordt systematisch verminderd dankzij het veiligheidskussen en de schouder- en hoofdbeschermers. Tegelijkertijd wordt de kinetische energie van het lichaam als gevolg van een botsing in een vroeg stadium geabsorbeerd en wordt het hoofd in een veilige stand gebracht.

ISOFIX Connect - Meer veiligheid en stabiliteit

ISOFIX Connect

Meer veiligheid en stabiliteit

ISOFIX Connect systeem voor meer veiligheid, stabiliteit en eenvoudige one-click installatie.

De aansluitingen van het autostoeltje klikken gemakkelijk vast in de ISOFIX bevestigingspunten van de auto. De aansluitingen kunnen eenvoudig worden weggeklapt, zodat het autozitje ook in auto's zonder ISOFIX past.

Kleuren en stoffen - Design, veiligheid en functionaliteit

Kleuren en stoffen

Design, veiligheid en functionaliteit

De PLATINUM-autostoeltjes zetten de CYBEX-traditie van modieuze kleuren voort en zijn in twee stofsoorten en een groot aantal kleuren leverbaar.

"Comfort-versie: de zachte en behaaglijke Comfort-versie van de Platinum-autostoel is in 10 kleurcombinaties verkrijgbaar. Plus-versie: de Plus-versie dankt zijn karakteristieke uiterlijk aan een exclusieve, zeer slijtvaste stof met een twilleffect in een denimlook. Deze kinderzitjes zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren."

Kenmerken

 • CYBEX veiligheidspads - Extra bescherming bij een zijdelingse botsing.

  CYBEX veiligheidspads:
  Extra bescherming bij een zijdelingse botsing.

 • Verstelbare rugleuning - Het kinderzitje sluit perfect aan op de autostoel.

  Verstelbare rugleuning:
  Het kinderzitje sluit perfect aan op de autostoel.

 • Zacht zitkussen - Voor extra comfort

  Zacht zitkussen:
  Voor extra comfort

Engineered in Germany

Lengte/breedte/hoogte: 405 / 540 / 625 mm
Gewicht: 7,6 kg
UN R44/04, Gr. 2/3
Bekledingshoes van ademend textiel wasbaar op 30°
Ontwikkeld en ontworpen in Duitsland

Auto type lijst

Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?

"De installatie van onze producten is uitgebreid getest in de nieuwste voertuigen, echter wij adviseren altijd een testinstallatie uit te laten voeren bij een gekwalificeerde retailer om individuele compatibiliteit te verzekeren. Vooral de lengte van de autogordels en de ISOFIX (US: LATCH) verankeringspunten kunnen variëren, zelfs tijdens een productie-run van een autofabrikant. "

Uw CYBEX product

Solution Q3-fix

Merk van de auto

Model Jaar Installatiepositie
1234567

Service

Downloads: Handleidingen