Menu

»Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?«

Sirona

Gr. 0+/1, 0 - 18 kg, vanaf geboorte tot ongeveer 4 jaar


Sirona - achterwaarts gerichte autostoel

Veilig achterwaarts gericht vanaf de geboorte tot ongeveer 18kg (ongeveer 4 jaar)

Een achterwaarts gericht kinderzitje vermindert het risico van letsel bij een frontale botsing met meer dan 80% vergeleken met een gebruikelijk voorwaarts gericht kinderzitje met gordelsysteem, omdat de kracht van de impact gelijkmatiger verdeeeld wordt over een groter gebied.*

 • Veilig achterwaarts vervoer tot ongeveer 4 jaar
 • 360° rotatie met eenvoudige in- en uitstappositie
 • Voorwaarts gericht met verstelbare veiligheidskussen
 • Eenvoudige installatie met ISOFIX
 • Telescopische Linear Side-Impact Protection (L.S.P. System)

Toonaangevende consumentenorganisaties adviseren daarom dat kinderen in een achterstevoren gemonteerd kinderzitje blijven tot zelfs na groep 0 +. De Sirona is met zijn uitstekende veiligheidsprestaties, beschermende schild functie en slimme functionaliteit een baanbrekende combinatie autostoel. De Sirona werd bekroond TEST WINNAAR in de nieuwste autozitje test door Stiftung Warentest (6/2013) in groep 0 + / 1. * Volgens onderzoek uitgevoerd door VTI - Swedish Road and Transport Research Institute (Rapport 489A, 2003)

Eenvoudige in- en uitstappositie - 360° rotatie

Eenvoudige in- en uitstappositie

360° rotatie

Een 360° rotatiesysteem maakt het leven eenvoudiger en spaart de rug van ouders.

Dankzij het slimme draaimechanisme kan gemakkelijk tussen achterwaartse en voorwaartse positie worden gewisseld - zonder het stoeltje er helemaal uit te halen. In- en uitstappen is ook eenvoudiger, omdat het stoeltje met een simpele handbeweging zijwaarts naar de deur kan worden gedraaid.

Eenvoudige installatie met ISOFIX - In voor- en achterwaarts gerichte positie

Eenvoudige installatie met ISOFIX

In voor- en achterwaarts gerichte positie

Zowel in voor- als achterwaartse positie kan het stoeltje dankzij ISOFIX met een klik worden geinstalleerd - eenvoudig en veilig.

Sirona wordt bevestigd aan het ISOFIX systeem van de auto en heeft geen aanvullende bevestiging nodig. Een voetsteun aan de voorkant vangt de kracht van de impact op bij een frontale botsing en zorgt voor extra stabiliteit. Deze bevestigingstechnologie reduceert installatiefouten en vergroot het beschermende effect.

Seat-to-Chassis technologie - Directe verbinding tussen auto en stoeltje

Seat-to-Chassis technologie

Directe verbinding tussen auto en stoeltje

De innovatieve Seat-to-Chassis technologie vormt een directe verbinding tussen het autostoeltje en het chassis.

In geval van een ongeluk wordt de kracht van de botsing direct overgedragen op het chassis, waardoor de veiligheidsfuncties van de auto en het autostoeltje tegelijkertijd worden geactiveerd en een proces wordt gestart waarbij de inwerkende krachten in een zo vroeg mogelijk stadium van de botsing worden verdeeld. Patent aangevraagd.

Telescopisch L.S.P. systeem - Linear Side-impact Protection

Telescopisch L.S.P. systeem

Linear Side-impact Protection

Bij zijdelingse botsingen absorbeert de telescopische Linear Side-impact Protection (L.S.P. System) de kracht van de impact in een zeer vroeg stadium (patent aangevraagd).

Of het stoeltje nou voor- of achterwaarts gericht wordt gebruikt, het verstelbare Linear Side-impact Protection System (L.S.P.) van de CYBEX Sirona verhoogt de veiligheid bij een zijdelingse botsing. Het L.S.P. systeem kan individueel worden aangepast aan de positie van het autostoeltje en het voertuigtype en absorbeert de kracht van een zijdelingse botsing in combinatie met de hoofd- en schouderbeschermers (patent aangevraagd).

Alternatief - voorwaarts gericht - Voor kinderen van 9-18 kg

Alternatief - voorwaarts gericht

Voor kinderen van 9-18 kg

Afhankelijk van hun lichaamsgrootte kunnen grotere kinderen in achterwaartse positie te weinig beenruimte hebben.

In dat geval kan de CYBEX Sirona ook als voorwaarts gericht autostoeltje met veiligheidskussen worden gebruikt - van 9-18 kg (ongeveer 9 maanden tot 4 jaar).

Verstelbaar veiligheidskussen met A.R.T. technologie - Veiligheid zonder beperking

Verstelbaar veiligheidskussen met A.R.T. technologie

Veiligheid zonder beperking

Het verstelbare veiligheidskussen met A.R.T. technologie reduceert op een slimme manier het risico op ernstig nekletsel, terwijl het kind toch vrij kan bewegen (patent aangevraagd). Dankzij het nieuwe, geintegreerde bevestigingssysteem hoeft het kussen niet meer afzonderlijk te worden bevestigd.

In de voorwaarts gerichte positie wordt het kind beschermd door een verstelbaar veiligheidskussen. De werking van het systeem is vergelijkbaar met die van een airbag die de impact van de botsing over zijn hele oppervlak verdeeld. Vergeleken met een gebruikelijke 5-puntsgordel wordt de nek aanmerkelijk minder belast. Bovendien zorgt de nieuwe Active Response Technology (A.R.T.) van het kussen in geval van een botsing ervoor dat het kind automatisch binnen de veiligheidszone van het autostoeltje blijft (patent aangevraagd). Dankzij het nieuwe, geintegreerde bevestigingssysteem hoeft het veiligheidskussen ook niet meer met de autogordel te worden bevestigd (patent aangevraagd).

Kleuren en stoffen - Design, veiligheid en functionaliteit

Kleuren en stoffen

Design, veiligheid en functionaliteit

De PLATINUM-autostoeltjes zetten de CYBEX-traditie van modieuze kleuren voort en zijn in twee stofsoorten en een groot aantal kleuren leverbaar.

"Comfort-versie: de zachte en behaaglijke Comfort-versie van de Platinum-autostoel is in 10 kleurcombinaties verkrijgbaar. Plus-versie: de Plus-versie dankt zijn karakteristieke uiterlijk aan een exclusieve, zeer slijtvaste stof met een twilleffect in een denimlook. Deze kinderzitjes zijn verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren."

tested by real parents

Carola J.: „Veiligheid en comfort. De stoel past perfect in een kleine stadsauto en het kind voelt zich comfortabel tijdens een langere trip.“

Magdalena W.: „Deze top-class achterwaarts gerichte autostoel biedt een hoog niveau van veiligheid en comfort dankzij de handige in-en uitstap functie. En hij ziet er ook nog eens fantastisch uit.“

Kenmerken

 • In hoogte verstelbare hoofdsteun (10 posities)

  In hoogte verstelbare hoofdsteun (10 posities)

 • Met een hand verstelbare rugleuning (7 posities)

  Met een hand verstelbare rugleuning (7 posities)

 • Met een hand verstelbare rugleuning (5 posities)

  Met een hand verstelbare rugleuning (5 posities)

Engineered in Germany

Lengte/breedte/hoogte: 680, 440, 635 mm
Gewicht: 15 kg
UN R44/04, Gr. 0+/1
Bekledingshoes van ademend textiel wasbaar op 30°
Ontwikkeld en ontworpen in Duitsland

Auto type lijst

Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?

"De installatie van onze producten is uitgebreid getest in de nieuwste voertuigen, echter wij adviseren altijd een testinstallatie uit te laten voeren bij een gekwalificeerde retailer om individuele compatibiliteit te verzekeren. Vooral de lengte van de autogordels en de ISOFIX (US: LATCH) verankeringspunten kunnen variëren, zelfs tijdens een productie-run van een autofabrikant. "

Uw CYBEX product

Sirona

Merk van de auto

Model Jaar Installatiepositie
1234567

Service

Downloads: Handleidingen