Menu

»Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?«

Pallas-fix

Gr. 1/2/3, 9 - 36 kg, van 9 maanden tot ongeveer 12 jaar)


Pallas-fix autostoel

Twee stoeltjes in een

Pallas-fix haalde topresultaten bij Europese veiligheidstests, uitgevoerd door de Duitse automobielclub ADAC en het onafhankelijke testinstituut Stiftung Warentest (11/2011).

 • Verstelbaar veiligheidskussen (patent aangevraagd)
 • Kan meer dan 11 jaar lang worden gebruikt gebruikt
 • Linear Side-impact Protection (L.S.P.-Systeem)
 • Comfortabele ligfunctie (Groep 1)
 • ISOFIX Connect
 • Beoordeeld met een GOED in de Stiftung Warentest (11/2011) en genomineerd voor de Which? 'beste koop'

Twee stoeltjes in een! De CYBEX Pallas-fix kan meer dan 11 jaar lang worden gebruikt. In groep 1 is het autostoeltje voorzien van een revolutionair verstelbaar veiligheidskussen dat lijkt op een opgeblazen airbag. De kracht van een botsing wordt verdeeld over het gehele veiligheidskussen en gedempt door de schokabsorberende materialen. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar en ouder kan het autostoeltje eenvoudig worden veranderd in het bekroonde groep 2/3 stoeltje CYBEX Solution X-fix. Ook passend voor auto's die niet zijn uitgerust met ISOFIX.

Verstelbaar veiligheidskussen

Veiligheid zonder beperking

Het verstelbare veiligheidskussen reduceert het risico op ernstig nekletsel, terwijl het kind toch vrij kan bewegen (octrooi aangevraagd).

De kracht van een frontale botsing wordt over het gehele veiligheidskussen verdeeld en door het schokdempende materiaal geabsorbeerd. De werking van het systeem is vergelijkbaar met die van een airbag en reduceert de impact van de botsing aanmerkelijk. Het kussen kan het kind niet verwonden, terwijl gevoelige lichaamsdelen zoals hoofd, nek, schouders en organen worden beschermd. Het nieuw ontworpen, verstelbare veiligheidskussen (octrooi aangevraagd) past zich perfect aan het lichaam van het kind aan en zorgt zo voor maximaal comfort. Bovendien biedt het, vergeleken met gebruikelijke vijfpuntsgordelsystemen, meer bewegingsvrijheid voor het bovenlichaam, terwijl het kind vooral bij frontale botsingen optimaal is beschermd.

2-in-1 zitting - Kan meer dan 11 jaar worden gebruikt

2-in-1 zitting

Kan meer dan 11 jaar worden gebruikt

Deze stoel groeit met het kind mee en kan meer dan 11 jaar gebruikt worden. Voor Groep 1 fungeert het verstelbare veiligheidskussen tevens als een opblaasbare airbag tijdens een botsing, en voorkomt nekletsel zonder het kind te beperken. Voor kinderen van ongeveer 3 jaar en ouder kan het zitje eenvoudig worden gebruikt als Groep 2/3-stoeltje in de Solution-productlijn.

Lineaire bescherming bij zijdelingse botsingen (L.S.P. System) - Linear Side-impact Protection

Lineaire bescherming bij zijdelingse botsingen (L.S.P. System)

Linear Side-impact Protection

Bij zijdelingse botsingen absorbeert de Linear Side-impact Protection (L.S.P. System) de energie van de impact en beschermt hoofd en schouders. De LSP bescherming biedt 40% extra veiligheid bij een botsing.

Omdat elke vierde botsing is een zijdelingse botsing is heeft CYBEX een extra veiligheids oplossing geintroduceerd die het risico van letsel verminderd. Dit heeft geresulteerd in de introductie van een geoptimaliseerd LSP systeem dat de energie van een zijdelingse botsing vroeg absorbeert. Dankzij de flexibele structuur wordt de resterende energie van een impact geabsorbeerd door het kinderzitje, weg van de baby. De beschermelementen kunnen worden dichtgevouwen aan de kant waar de deur zich niet bevindt. Als het kinderzitje in het midden van de auto geplaatst wordt kunnen beide beschermelementen dichtgevouwen worden. Deze technische ontwikkling biedt 40% extra veiligheid bij een zijdelingse botsing.

Comfortabele ligfunctie - Groep I

Comfortabele ligfunctie

Groep I

Zorgt voor een ontspannen en prettige reis

De Pallas heeft een ligfunctie die gemakkelijk met een hand te gebruiken is vanuit de voorste stoelen van de auto.

In 3 posities kantelbare hoofdsteun - Gepatenteerd.

In 3 posities kantelbare hoofdsteun

Gepatenteerd.

De in 3 posities kantelbare hoofdsteun voorkomt dat het hoofd van het kind tijdens het slapen naar voren valt (gepatenteerd).

De gepatenteerde, in 3 posities kantelbare hoofdsteun van CYBEX garandeert een optimale bescherming bij zijdelingse botsingen. Deze revolutionaire technologie verplaatst het zwaartepunt van het hoofd van het kind iets naar achteren en voorkomt zo dat het hoofd naar voren valt als het kind slaapt. Bij een zijdelingse botsing blijft het hoofd van het kind binnen de veiligheidszone van het autostoeltje en is zo optimaal beschermd. Bovendien zorgt onze gepatenteerde, in 3 posities kantelbare hoofdsteun voor een comfortabelere slaappositie en dus voor een veilige en prettige reis.

Video
tested by real parents

Jan E.: „Veilig en comfortabel met een veiligheidskussen. En de hoes is gemakkelijk te verwisselen.“

Kenmerken

 • ISOFIX Connect - Meer veiligheid en stabiliteit

  ISOFIX Connect:
  Meer veiligheid en stabiliteit

 • Verstelbare rugleuning - Meer veiligheid en stabiliteit

  Verstelbare rugleuning

 • Afneembare stoelinzet - Meer veiligheid en stabiliteit

  Afneembare stoelinzet

Engineered in Germany

Lengte/breedte/hoogte: 435 / 550 / 715 mm
Gewicht: 11 kg
UN R44/04, Gr. 1/2/3
Bekledingshoes van ademend textiel wasbaar op 30°
Ontwikkeld en ontworpen in Duitsland

Auto type lijst

Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?

"De installatie van onze producten is uitgebreid getest in de nieuwste voertuigen, echter wij adviseren altijd een testinstallatie uit te laten voeren bij een gekwalificeerde retailer om individuele compatibiliteit te verzekeren. Vooral de lengte van de autogordels en de ISOFIX (US: LATCH) verankeringspunten kunnen variëren, zelfs tijdens een productie-run van een autofabrikant. "

Uw CYBEX product

Pallas-fix

Merk van de auto

Model Jaar Installatiepositie
1234567

Service

Downloads: Handleidingen