Menu

»Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?«

Juno 2-fix

Gr. 1, 9 - 18 kg, Van 9 maanden tot ongeveer 4 jaar


Juno 2-Fix autostoel

Testwinnaar in de Europese Autostoelen test

Het internationale team van deskundigen bij CYBEX heeft onderzoek gedaan naar oplossingen om kinderen in voorwaarts gerichte autostoeltjes van groep I meer veiligheid te bieden. Het resultaat is Juno-fix.

 • Verstelbaar veiligheidskussen (patent aangevraagd)
 • Verbeterde lineaire bescherming bij zijdelingse botsingen (LSP-systeem Plus)
 • ISOFIX Connect voor meer veiligheid en stabiliteit

De Groep 1 autostoel is de Stiftung Warentest TEST WINNAAR 11/2013. Europa's grootste automobielclub ADAC heeft de Juno 2-fix bekroond met de hoogste beoordeling "zeer goed" in alle test-categorieën. Onder meer dankzij het verstelbare veiligheidskussen (patent aangevraagd), de geoptimaliseerde Linear Side-Impact Protection, en de zeer goede handling en ergonomie. Het ISOFIX-Connect systeem verbetert de stabiliteit en de veiligheid van het zitje.

Verstelbaar veiligheidskussen

Veiligheid zonder beperking

Het verstelbare veiligheidskussen reduceert het risico op ernstig nekletsel, terwijl het kind toch vrij kan bewegen (octrooi aangevraagd).

De kracht van een frontale botsing wordt over het gehele veiligheidskussen verdeeld en door het schokdempende materiaal geabsorbeerd. De werking van het systeem is vergelijkbaar met die van een airbag en reduceert de impact van de botsing aanmerkelijk. Het kussen kan het kind niet verwonden, terwijl gevoelige lichaamsdelen zoals hoofd, nek, schouders en organen worden beschermd. Het nieuw ontworpen, verstelbare veiligheidskussen (octrooi aangevraagd) past zich perfect aan het lichaam van het kind aan en zorgt zo voor maximaal comfort. Bovendien biedt het, vergeleken met gebruikelijke vijfpuntsgordelsystemen, meer bewegingsvrijheid voor het bovenlichaam, terwijl het kind vooral bij frontale botsingen optimaal is beschermd.

L.S.P. System Plus - Verbeterde lineaire bescherming bij zijdelingse botsingen

L.S.P. System Plus

Verbeterde lineaire bescherming bij zijdelingse botsingen

Bij zijdelingse botsingen absorbeert de verbeterde Linear Side-impact Protection (L.S.P. System Plus) de energie van de impact in een zeer vroeg stadium.

De kracht van een zijdelingse botsing wordt geabsorbeerd in een lineaire reeks van reacties door middel van beschermende kussens aan de zijkanten en schouder- en hoofdbeschermers. Tegelijkertijd wordt de kinetische energie van het lichaam, die ontstaat door de botsing, in een zeer vroeg stadium geabsorbeerd en wordt het hoofd actief naar een veilige positie geleid.

ISOFIX Connect - Meer veiligheid en stabiliteit

ISOFIX Connect

Meer veiligheid en stabiliteit

Het ISOFIX Connect-systeem biedt verbeterde veiligheid en stabiliteit en is met één klik te installeren. De connectoren van het stoeltje klikken simpelweg vast op de ISOFIX-ankerpunten van de auto.

tested by real parents

Jennifer V.: „Ik kan de Juno 2-fix van harte aanbevelen, omdat we helemaal overtuigd zijn van zijn veiligheidskenmerken, die bij ons centraal staan. Daarnaast biedt de zitting veel comfort aan ons kind en het ontwerp vinden we helemaal TOP!“

Vanessa F.: „Ik raad de CYBEX Juno 2-fix absoluut aan, omdat hij zo gemakkelijk in de auto te plaatsen en eruit te halen is. Hij is handig en je kind in het stoeltje zetten en vastmaken kan zonder gehannes! Hij is echt gemakkelijk te gebruiken – zonder het gebruikelijke gevloek en gezweet – zelfs als je kind heen en weer zit te bewegen. Het grote kussen voor de buik gaf me een veilig airbagachtig gevoel.“

Jennifer W.: „Ik kan de Juno 2-fix alleen maar aanraden: hij is gemakkelijk te plaatsen en weg te halen, is veilig en levert goede waar voor zijn geld.“

Kenmerken

 • 8 posities verstelbare hoofdsteun

  8 posities verstelbare hoofdsteun

 • Luchtcirculatiesysteem

  Luchtcirculatiesysteem

 • Licht gewicht

  Licht gewicht

Engineered in Germany

Lengte/breedte/hoogte: 405 / 530 / 605 mm
Gewicht: 6,7 kg
UN R44/04, Gr. 1
Bekledingshoes van ademend textiel wasbaar op 30°
Ontwikkeld en ontworpen in Duitsland

Auto type lijst

Is dit de juiste autostoel voor mijn auto?

"De installatie van onze producten is uitgebreid getest in de nieuwste voertuigen, echter wij adviseren altijd een testinstallatie uit te laten voeren bij een gekwalificeerde retailer om individuele compatibiliteit te verzekeren. Vooral de lengte van de autogordels en de ISOFIX (US: LATCH) verankeringspunten kunnen variëren, zelfs tijdens een productie-run van een autofabrikant. "

Uw CYBEX product

Juno 2-fix

Merk van de auto

Model Jaar Installatiepositie
1234567

Service

Downloads: Handleidingen