Gruppe 0+ / 0-13 kg (fra fødsel til ca. 18 mdr.)

Testvinner:
Baby bilstol Cloud Q

Den selemonterte babybilstol Cloud Q ble kåret som vinner i testen 06/2015 av den uavhengige tyske forbrukertest organisasjonen Stiftung Warentest, og opnådde gode resultater fra de mest fremtredende europeiske testinstitutter. Ut over det er den selemonterte babybilstolen Cloud Q den eneste barnestol i testen, som ble tildelt en "meget god" i kategorien "sikkerhet". I kombinasjon med ISOFIX basen, Base Q-fix, mottok Cloud Q en fremragende 2,0 (god) i testen.

  • Justerbar ryggstøtte
  • Teleskopisk L.S.P. system
  • Reisesystem med triller
  • XXL kalesje
  • Valgfritt tilbehør: Base Q-fix

Cloud Q & Base Q-fix

Cloud Q

Kommentar Stiftung Warentest, test 06/2015 (Cloud Q, selemontert)

"Meget lav risiko for skader i en front-eller sidekollisjon. Seleføringen er ideel og det er enkelt å sikre barnet. Setet er enkelt å instalere."

Cloud Q finnes i adskillige farger i kolleksjonen 2016

Cloud Q PlusCloud Q Comfort
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black
Phantom Grey
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black

_content_cloudq_title_video

Baby bilstol test: Cloud Q

En ny funksjon ved Cloud Q er, at den lett kan omdannes til horisontal posisjon utenfor bilen. Med en lengere benstøtte og en fullstendig flat liggeposisjon kan barnet ligge komfortabelt i en ergonomisk korrekt posisjon. Vinkelen kan lett justeres med én hånd uten å skulle ta barnet ut av bilstolen, og håndtaket forblir i bæreposisjon for lettere mobilitet. I kombinasjon med CYBEX vogner kan Cloud Q anvendes som et visuelt harmonisk reisesystem.

Justerbar ryggstøtte
11-posisjons høydejusterbar hodestøtte
Ekstra brede Y-seler
Integrert XXL kalesje
Teleskopisk L.S.P. system
Energi-absorberende skall

Stabilitet og sikkerhet: Base Q-fix

Base Q-fix installeres i bilen med ISOFIX beslagene for å yte ekstra stabilitet og sikkerhet. Alternativt kan basen monteres med bilens 3-punktsele i biler uten ISOFIX. Babybilstolen kan lett klikkes på basen og anvendes dermed uten å skulle fastgjøre den med bilens sele. En indikator på basen bekrefter at stolen er monteret korrekt.

Hurtig selestramme anordning
Høydejusterbart støtteben
ISOFIX

Teknisk data

L 670 mm \ B 440 mm \ H 395-565 mm Bilstol 5,4 kg - Base 5,5 kg

Teste Baby bilstoler

Selvom foreldre verden rundt er forskellige har de én ting til felles. De deler alle den samme bekymring omkring sikkerhet for deres barn. Spesielt i bilen er dette et emne, hvor kompromis ikke er en mulighet. For å hjelpe foreldre med å velge den rette bilstol eller baby bilstol til deres barn, er standarder blitt implementert verden rundt. I Europa skal produsenter av bilstoler overholde standarden ECE R 44/04. I tillegg til lovkravene blir bilstolene også sjekket og testet av uafhengige testinstitutter som det tyske automobil klubb (ADAC) og Stiftung Warentest. For å fremstå som vinner av en sånn test skal produktet opfylle strenge krav i en rekke forskjellige kategorier.

Eksempelvis ADAC: Hvordan testes babybilstoler?

Én eller to ganger årlig tester den tyske automobil klub ADAC de nyeste barnestoler og babybilstoler fra hver gruppe i special simulerede frontal- og sidekollisjoner. Frontalkollisjonen foregår ved en hastighet på 64 km/t hvorimot sidekollisjonen foregår ved en hastighet på 50 km/t. Avhengig av vektgruppen benyttes dummies i varierende størrelser og forskjellige kollisjons-situasjoner i et forsøk på å simulere effekten av en ulykke på barn i forskjellige aldre og vekt så presist som mulig. Utover de omfattende sikkerhetstester innregnes ytterligere kriterier for hver bilstol i testresultatet sån som håndtering, ergonomisk design, rengjøring/vedlikeholdelse, håndverk/kvalitet og forekomst av skadelige stoffer. Alle sikkerhetstester utføres ved bruk av professionelt utstyr, som presist simulerer hva som skjer i en kollisjon. Barnestolene testes også i hverdagsbruk med rigtige barn og foreldre. Det samlede resultat utledes fra gjennomsnittet av alle testresultater innen for hver kategori.

Hvorfor er det så vigtig å teste babybilstoler?

Testkriterierne i eksempelvis ADAC's tester er langt mer skerpede enn kravene i ECE-R 44 standarden, og blir konstant mere skerpet. De akseptable kritiske verdier og kategorier er under konstant overvåkning. 2011, for eksempel, ble året hvor tester for skadelige stoffer i bilstoler ble implementert.