Grupp 0+ / 0-13 kg från nyfödd till ca 18 mån

Testvinnare
Babyskyddet Cloud QBabyskyddet Clud Q

Babyskyddet Cloud Q fick betyget 1 (mycket bra) 06/2015 av den självständiga Tyska konsumentorganisationen Stiftung Warentest, belönades med utmärkta resultat från de mest promenenta Europeiska test instituten. Cloud Q är också det enda babyskyddet som blev belönat med "mycket bra" i säkerhets kategorin. Cloud Q i kombination med ISOFIX basen Q fix fick betyget 2.0 (Bra) i samma test.

  • Horisontalt liggläge
  • Teleskopiskt L.S.P system
  • Resesystem med barnvagn
  • XXL Suflett
  • Valfritt tillbehör. Q fix Bas

Cloud Q & Base Q-fix

Cloud Q

kommentar Stiftung Warentest, test 06/2015

"Mycket låg risk för skador vid en frontal/eller sidokollision. Bältesföringen är idealisk, det är lätt att säkra barnet, stolen är lätt att montera.

Kommentar ADAC 06/2015 (Cloud Q med Bas Q fix)

"Bra babyskydd, som säkert och enkelt monteras med ISOFIX bas"

Cloud är tillgänglig i flera färger och tyger i 2016 års kollektion

Cloud Q Plus.Cloud Q Comfort
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black
Phantom Grey
Princess Pink
Olive Khaki
Autumn Gold
Mars Red
Manhattan Grey
Royal Blue
Happy Black

Cloud Q - fördelarna med babyskyddet.

Cloud Q Testvinnare i grupp 0+

En ny funktion med Cloud Q är att den lätt kan ändras till horisontalt liggläge utanför bilen. Med längre stöd för benen samt helt liggläge kan barnet ligga bekvämt i en erogonomiskt riktig position. Läget kan enkelt justeras med en hand utan att behöva ta ur barnet ur stolen, och handtaget stannar i bärposition för lättare mobilitet. I kombination med CYBEX barnvagnar kan Cloud Q användas som ett visualiserat harmoniskt resesystem.

Horisontalt liggläge
Justerbart huvudstöd i 11 positioner.
Extra bred Y- sele
Integrerat XXL suflett
Teleskopiskt L.S.P system
Energiabsorberande skal

Stabilitet och säkerhet: Base Q-fix

Bas Q-fix installeras i bilen med ISOF Alternativt kan sIX beslagen, för extra stabilitet och säkerhet. Alternativt kan stolen säkras med bilbältet i fordon som saknar ISOFIX system. Babyskyddet kan lätt klickas i basen och då användas utan att sätta fast den med bilens bälte. En indikator på basen bekräftar att stolen är rätt monterad.

Snabbanordning för bältesstramning
Höjdjusterbart stödben
ISOFIX

Teknisk data

L 670 mm \ B 440 mm \ H 395-565 mm Bilstol 5,4 kg - Base 5,5 kg

Test av babyskydd

Även då föräldrar världen över är så olika, har de en sak gemensamt. De delar samma oro för sina barns säkerhet. Särskilt i bilen, detta är ett ämne där kompromisser inte är ett alternativ. För att hjälpa föräldrar att välja rätt bilstol eller babyskydd, har standarden höjts runt om i världen. I Europa ska producenter av bilstolar hålla sig till standarden ECE R 44/04 eller ECE R-129. I tillägg till lagen blir bilsolarna också kontrollerade och testade av fristående testinstitut som de Tyska automobil klubb (ADAC) och Stiftung Warrentest. För att framstå som en vinnare vid ett sådant test, ska produkten uppfylla stränga krav i en mängd olika kategorier.

Exempelvis ADAC: hur testas babystolar?

En eller två ggr per år testar den Tyska Automobil klubben ADAC de senaste bilstolarna och babyskydden från varje grupp i en speciellt simulerad frontal och sidokollisions test. Frontalkollisionerna görs vid en hastighet av 64 km/h och sidokollisionstestet vid en hastighet på 50 km/h. Beroende på viktgruppen används dummies i varierande storlekar och olika kollisions-situationer i ett försök att simulera effekten av en olycka på barn i olika åldrar och vikt så precist som möjligt. Utöver de omfattande säkerhetstesten inräknas ytterligare kriterier för varje stol i testresultatet så som hantering, ergonomisk design, rengöring, hantverk/kvalitet och förekomst av skadliga ämnen. Alla säkerhetstest utföres vid användning av proffisionella redskap, som preciserar vad som händer vid en kollision. Bilstolarna testas också i vardagsbruk av riktiga barn och deras föräldrar. Det samlade resultatet utläses från genomsnittet från alla tester inom varje kategori.

Varför är det så viktigt att testa biltolar?

Testkriterierna i exempelvis ADAC´s tester är striktare än kraven i ECE-R 44 standarden och blir konstant mer skärpta. De acceptabla kritiska värdena och kategorierna är under konstant övervakning. För exempel blev 2011, året då tester för skadliga ämnen i tyger på bilstolar introducerades.